Slut på guld-tørken

2019-05-04

I sæsonen 2016/17 hev Johannes Andersson fra Albertslund Fægteklub (ALF) den ene guldmedalje efter den anden hjem fra danske ranglistestævner. Efter at han i juli 2017 skiftede alderskategori fra U10 til U12, var det imidlertid slut med guldmedaljerne: selv om Johannes flittigt deltog i både danske og svenske stævner og oftest fik bronze eller sølv med hjem, så var det ved at være lang tid siden de glorværdige gulddage da U12-drengenes kårdekonkurrence ved det sidste B&U ranglistestævne for sæsonen 2018/19, Hellerup Open, løb af stablen lørdag d. 4. maj 2019. Der var da heller intet der tydede på, at denne dag ville være anderledes: Ud over Johannes bestod feltet i U12-drengenes kårdekonkurrence ved Hellerup Open af yderligere ni dygtige fægtere, heriblandt den regerende U12 Danmarksmester Mikkel Ziegler fra Fægteklubben Trekanten Vordingborg, som ved de sidste mange ranglistestævner (bl.a. DM, Syddanmark Open og Mahauts Julestævne) havde mødt - og besejret - Johannes i finalekampen.

Fordi Mikkel og Johannes lå på hhv. 1.- og 2.-pladsen på den danske rangliste for U12-kårdedrenge, havnede de i hver deres pulje i første puljerunde. De viste begge god form, og vandt begge alle deres kampe. Resultaterne fra første puljerunde afspejlede åbenbart fuldstændig samtlige deltageres placering på ranglisten, for alle deltagere befandt sig i anden puljerunde i pulje med præcis de samme modstandere som fra første runde. Igen vandt både Mikkel og Johannes alle deres kampe, omend i hvert fald Johannes i anden runde skulle kæmpe mere for det.

Johannes var med puljerundernes resultater direkte kvalificeret til kvartfinale. Denne blev mod Patrick Kragh Birch fra Rudersdal Fægteklub, og med lidt besvær blev en 15:9 sejr hevet hjem. I semifinalen var modstanderen Rasmus Ladefoged fra Fægteklubben Aramis Dragør. Selvom Johannes havde vundet over ham i begge puljerunder, så havde det været udfordrende, og begge var så forsigtige at de ikke rigtigt turde tage initiativ, hvorfor både kampens første og anden periode blev sløjfet efter ét minut uden point (inkombtivitet). Ved starten af tredje periode var stillingen således stadig 0:0, men endelig fik Johannes hul igennem og startede med at komme foran 3:0, hvorefter kampen sluttede 9:3. I finalen var det - ikke overraskende - Mikkel der ventede. Johannes kom først bagud 0:2, fik så reduceret til 2:2, hvorpå de fulgtes ad til 4:4. Johannes nåede så foran 10:7, og Mikkel havde ved udgangen af anden periode reduceret til 10:10. Da Mikkel i tredje periode fik første point og således førte 11:10 så det sort ud, men Johannes holdt hovedet koldt og fik først udlignet og siden taget føringen til 14:11. Med en double blev kampen afsluttet 15:12 i Johannes' favør, hvorved han altså fik førstepladsen i dagens konkurrence for U12 kårdedrenge. Sejren var dog ikke tilstrækkelig til at sikre noget bedre end en andenplads i sæsonens rangliste for U12 kårdedrenge, hvor Mikkel med sæsonens mange stævnesejre sidder solidt på førstepladsen - tillykke med den!

En stor tak herfra til værtsklubben og alle andre involveret i arrangementets tilblivelse og afvikling, og til de øvrige deltagere for et godt stævne. Især tak til de søde Vordingborg-fægtere og deres forældre som hjalp med både udstyrslån og -reparation, da Johannes' medbragte kårder undervejs satte ud.

U12-fægtere på pisten.

Johannes (forrest t.h.) sætter det afgørende stød i sin anden puljekamp mod Dragørs Rasmus.

U12-fægtere på sejrspodiet.

Sejrspodiet efter U12 kårde-konkurrencen. ALFs Johannes står på førstepladsen med en velfortjent guldmedalje om halsen, og iført sin karakteristiske lyseblå ALF t-shirt.