Kæmpede sig til sølv ved DM

2019-03-17

I den individuelle kårdekonkurrence for U12-drenge ved DM i Fægtning lørdag d. 16/3 2019 var der i alt 18 deltagere, heriblandt Samuel Zacho og Johannes Andersson fra Albertslund Fægteklub (ALF). De øvrige deltagere kom fra klubberne i Dragør, Hellerup, København, Rudersdal, Slagelse, Taastrup, Varde og (en tredjedel af feltet fra) Vordingborg.

I den indledende puljerunde var fægterne inddelt i tre puljer á seks fægtere, og de to ALF'er havnede i hver deres pulje. Samuel vandt kun én af sine fem puljekampe, men lykkedes med at hjemtage point i dem alle. Johannes havde en mere heldig puljerunde, hvor han vandt alle sine kampe, omend flere af sejrene var knebne, især en 1:0-sejr over en velkendt modstander fra Taastrup, en kamp der først blev afgjort i overtid og lige så godt kunne være faldet ud til modstanderens fordel.

Efter puljerunden ventede udslagning. Med 18 deltagere skulle de fire dårligst placerede fægte sekstendedelsfinaler, mens de øvrige 14 var direkte kvalificerede til ottendedelsfinaler. Her skulle det vise sig at det med Samuels point i samtlige kampe var vigtigt, idet han var nr. 13, eftersom der var én fægter uden sejre i puljerne, og fire andre der ligesom Samuel kun havde én sejr hver - men altså et ringere pointtal.

Desværre for Samuel var modstanderen i ottendedelsfinalen den samme dygtige Taastrup-fægter, som Johannes kun aldeles knebent havde vundet over i puljerunden, og Samuel tabte trods ihærdig indsats da også kampen 15:6. I det mindste gav det god tid til at restituere inden den efterfølgende holdkonkurrence, hvor han så atter var klar til at levere en indsats.

Johannes lå efter puljerunden nr. 2, og skulle så først møde nogle af de på papiret lettere modstandere. Det blev da også til en overbevisende 15:3 sejr over en fægter fra Hellerup i ottendedelsfinalen, efterfulgt af en noget mere arbejdskrævende 11:6 sejr i kvartfinalen over en fægter fra Dragør. I semifinalen ventede Carlos Mulder fra Vordingborg, og her fik Johannes kamp til stregen, og vandt knebne 13:12 da modstanderen ikke havde succes med via et af sine uimodståelige angreb at udligne, da der kun var få sekunder tilbage af kampen. I finalen ventede - måske ikke overraskende - den forsvarende mester, Mikkel Ziegler fra Vordingborg. I denne kamp kom Johannes skævt fra start, og Mikkel vandt overbevisende 15:8 - tillykke med sejren!

Johannes måtte således - i lighed med sidste år - tage til takke med en sølvmedalje, men kvaliteten af feltet taget i betragtning er det da bestemt også en flot præstation!

Tak til værterne i Rudersdal Fægteklub for endnu et flot B&U DM, og tak til alle fægtere, frivillige og tilhørere der var med til at gøre det til en festlig dag!

Idrætshal hvor der afvikles fægtestævne.

Hallen i Birkerød, når der er fuld aktivitet ved B&U DM. Imponerende syn!

To fægtere på pisten, afventende.

Johannes (t.v.) under hans kvartfinale mod dygtig modstander fra Dragør. Først her i tredje periode har han fået opbygget en vis føring, efter at den stod 4:4 ved udgangen af anden periode.

To fægtere på pisten, der sættes en touche.

Samuel (t.h.) sætter en touche under en af sine puljekampe, og reducerer derved modstanderens føring.