Sne, regn eller slud: kården skal ud!

2019-01-26

Det vinterlige vejr lørdag d. 26/1 forhindrede ikke Johannes Andersson fra Albertslund Fægteklub (ALF) i at tage turen hjemmefra over Storebælt til Odense, hvor Odense Fægteklub og Fægteklubben Sydjylland var værter for ranglistestævnet Syddanmark Open. I Johannes' U12-kategori var der tilmeldt otte andre drenge som også alle dukkede op, og i pigernes konkurrence var der tilmeldt fem, hvoraf de tre dukkede op.

Puljerunderne blev fægtet med piger og drenge blandet, så modstanderfeltet omfattede fægtere fra København (Trekanten), Slagelse, Taastrup, Vejle og Vordingborg. Johannes lagde i første puljerunde ud med en sejr over en for ham hidtil ukendt modstander, men fortsatte så med to nederlag i træk på 4:5 og 2:5. Det var nok til at bryde rytmen, og i resten af kampene i første puljerunde fægtede Johannes ikke på sit sædvanlige niveau, selvom det lykkedes at undgå flere nederlag.

Heldigvis genfandt han i pausen før anden puljerunde noget af roen, og han inkasserede kun ét nederlag i denne runde, mens han bl.a. fik revanche over en af dem der havde vundet over ham i første runde. Alt i alt var indsatsen nok til, at han efter begge puljerunder var den tredjebedst placerede af de ni drenge. I hans første udslagningskamp, en kvartfinale, vandt han overbevisende 15:4. Semifinalen var en spændende affære, da Johannes her skulle op imod den modstander som havde vundet 5:4 over ham i første puljerunde, men som han havde fået revanche over i anden runde. Kampen sluttede med en overraskende pæn margin i Johannes' favør, 15:7. I finalen var modstanderen - som ved flere tidligere lejligheder i denne sæson - den regerende U12-drenge Danmarksmester på kårde, Vordingborgs Mikkel Ziegler. Heller ikke denne gang lykkedes det for Johannes at finde den rigtige teknik til at bryde igennem modstanderens forsvar, og kampen sluttede med en 15:11 sejr til Mikkel. Alt i alt kunne Johannes dog efter kampen fortælle, at han var godt tilfreds med at have klaret sig pænt i udslagsningsrunden, især set i lyset af de nedslående og til dels uventede nederlag i puljerunderne.

Fra ALFs side ønsker vi Johannes tillykke med sølvmedaljen, og vi siger tak til arrangører og de øvrige fægtere for et godt stævne. Johannes sender også en særlig tak til tilstedeværende trænere og fægtere fra sin klub nr. 2, Glostrup Fægteklub, som med gode råd medvirkede til at sikre dagens resultat.

U12 fægtedrenge fægter kårde.

I forgrunden fægtes U12-drengenes finale. Der er som regel fart på, når ALFs Johannes (t.h.) står overfor Mikkel Ziegler fra Vordingborg.

U12-kårdefægtere - en pige og en dreng - fægter.

Indtryk fra puljekampene. Hér fægtede U12 drenge og piger sammen, og Johannes møder her en pige fra Fægteklubben Trekanten.

Sejrspodie med U12 fægtedrenge bærende deres medajler.

Der var op- og nedture undervejs, men i lighed med de andre medaljetagere ser også ALFs Johannes jo ganske tilfreds ud, der på andenpladsen.