En ALF forsøger sig med sabel

2019-03-30

Vores naboer i Taastrup Fægteklub havde inviteret til en lille B&U holdkonkurrence på både kårde og sabel, da de lørdag d. 30. marts 2019 havde fået lov til at være med i shoppingcentret City 2's "Game On" sports-event weekend - et lille halvt år efter at samme sted var rammen om et større fægtestævne. Fra Albertslund Fægteklub (ALF) deltog Johannes Andersson, og der var også gæster fra bl.a. Hellerup, Holbæk, Kalundborg, Roskilde og Vordingborg.

I den kombinerede U10/U12-række på kårde var der tre hold: Et med tre dygtige Vordingborg-fægtere (de to af dem fra deres U12 guld-hold ved B&U DM 14 dage tidligere), ét med tre Taastrup-piger, og et med Vestegns-drenge (to fra Taastrup, og så Johannes). De tre hold fægtede alle én kamp mod hinanden. Vestegns-drengene tabte med ét point til Vordingborg-holdet, som til gengæld havde tabt med ét point til Taastrup-pigerne. I den sidste kamp var det derfor vigtigt for Johannes' hold ikke blot at vinde, men også med mere end ét points margin for at sikre den samlede sejr. Selvom Johannes undervejs havde fået sat nogle point over styr, fik han under sin sidste tur på pisten (den næstsidste omgang i kampen) gjort skaden god igen, og hans holdkammerat Oliver Wulff sluttede på fornem vis af og afgjorde kampen til drengenes fordel 42:35.

Efter kårdekampen var det meningen at der også skulle fægtes en holdkamp på sabel, og tre sagesløse kårdefægtere blev hevet ind som holdkammerater til de tre rutinerede sabelfægtere, bl.a. Johannes. Det viste sig heldigvis at han havde nogenlunde flair for det (det er noget med store bevægelser), og han fik hentet adskillige point til sit hold som også vandt kampen.

Alt i alt var det en hyggelig dag hvor fægtesporten endnu engang blev synliggjort for det publikum vi møder i City 2, så herfra siger vi tak til Taastrup Fægteklub for at invitere!

To sabel-fægtere på pisten.

ALFs Johannes (t.v.) er uigenkendelig med lånt el-jakke, men hurtig når sabel-disciplinens logik fordrer at der skal hugges til.

To kårdehold hilser på hinanden forud for kamp.

Før sidste kårdekamp: Vestegnsdrengene hilser på deres modstandere, Taastrup-pigerne.