Fægtning i fuld offentlighed - kan man det?

2018-10-07

Ja da! Det er før set at fægteklubber som et reklamefremstød laver opvisningskampe eller inviterer til noget "kom og prøv at fægte", men det var alligevel lige et par niveauer større da femte afdeling af Condis Kårdecup lørdag d. 6/10 2018 var flyttet ud af idrætshallerne og ind på det centrale torv i shoppingcentret City2 i Høje Taastrup, på initiativ fra den lokale fægteklub.

For fægterne fra Albertslund Fægteklub (ALF) var det også dejligt tæt på vores hjemmebane, så vi forsømte heller ikke at være tilstede, både som hjælpere til afviklingen af stævnet og selvfølgelig på fægtepistene som deltagere. I B&U-afdelingen af stævnet deltog fra ALF Samuel Zacho, Frej Ellebjerg og Johannes Andersson i konkurrencen for puslinge (årgangene 2007 og 2008), sammen med ti andre fægtere fra Taastrup, Dragør, Vordingborg og Slagelse. De tre ALF'er viste gode takter, og fik alle sikret sig både sejre og point. Blandt de 13 puslinge kom de hhv. nr. 10, 4 og 1.

Til stævnets voksenafdeling var der også masser af deltagere, dog kun én rigtig ALF, Maria Dimaki. ALFs træner Pia Poulsen deltog også, men hun stiller op for Frederiksberg Slots Fægteklub. Der var store forskelle i niveau også blandt de voksne fægtere, og den beskedne ambition for Maria var da også at undgå sidstepladsen. Det klarede hun til fulde, da hun via et par sejre fik sikret sig en placering 4 pladser over bunden - godt gået, Maria! Det hører med til historien om Marias indsats, at hun forud for selv at være på pisten havde fungeret som dommer under afviklingen af B&U-delen af stævnet.

Grundet stævnets publikumsvenlige placering var der flere udenomsaktiviteter end sædvanligt: "Prøv at fægte" aktivitet og uddeling af foldere om de nærmeste fægteklubber, opvisningskampe i de to ved stævnet ikke-repræsenterede fægtediscipliner sabel og fleuret, og konkurrence på kårde mellem landspolitiske repræsentanter for de forskellige partier. I sidstnævnte blev finalen et borgerligt opgør mellem erhvervsminister Rasmus Jarlov og LA's Joachim B. Olsen, som sidstnævnte vandt. Blandt kvinderne i politikerkonkurrencen gik den bedste placering til DFs Anette Skafte - måske fordi hun som forberedelse havde været til træning i Taastrup Fægteklub, hvor også et par af ALFs seje voksenfægtere havde kigget forbi?!

Stor tak til arrangører og hjælpere, deltagere og publikum for et fantastisk arrangement. Vi er helt sikre på, at der nu er væsentligt flere end der var før stævnet, som har kendskab til eksistensen af vores fantastiske sport og mulighederne for at komme igang med selv at dyrke den!

Fægtestævne i indkøbscenter.

Udsigt over stævneområdet under afviklingen af B&U-konkurrencerne. ALFs Maria Dimaki ses dømme iført den karakteristiske lyseblå klub t-shirt.

U12-fægtere på fægtepisten. Den ene sætte et touche.

ALFs Frej kommer foran 2:0 i kamp mod fægter fra Vordingborg.

Voksne kårdefægtere.

ALFs Maria på pisten mod væsentligt højere modstander. Klubkammerat med den rigtige farve t-shirt blandt tilskuerne.