Lidt men godt: kun få ALF'er i Kalundborg

2018-04-08

Albertslund Fægteklub (ALF) var sparsomt repræsenteret ved tredje afdeling af Condis Kårdecup stævneserien, som lørdag d. 7/4 blev afviklet med Kalundborg Fægteklub som værter. Fra ALF havde kun U12-fægteren Johannes Andersson og senior-fægteren Maria Dimaki fundet vej til Vestsjælland, men heldigvis var det umagen værd.

I B&U-konkurrencen inddeles puljerne efter alderskategori. Ud over Johannes var der ti andre U12-fægtere (puslinge). I første runde havnede han i pulje med syv af de andre puslinge, mens de resterende puslinge fægtede med de relativt få fremmødte miniorer (U10). Efter at have haft lidt problemer med sit våben under opvarmningskampene, lagde Johannes godt ud og vandt seks af sine syv kampe. Det enlige nederlag var et knebent 4:5 i overtid, til den nyligt kårede U12 danmarksmester på kårde.

Anden runde blev lidt af en udmattelsesprøve, da stævneledelsen her valgte at putte alle elleve puslinge i samme pulje, sådan at de hver skulle fægte ti kampe. Heldigvis var der tre pister bemandet med dommere, så det lykkedes at afvikle denne store pulje i god tid. Johannes var endnu mere i hopla end i første runde, og vandt i anden runde alle sine kampe. Resultatet rakte til en samlet førsteplads blandt puslingene, og et anseeligt antal ekstra point til den samlede stilling i Condis Kårdecup Kids stævneserien. Ud over resultaterne kunne han på hjemturen også glæde sig over læringen, hvor feltet denne dag havde talt adskillige for ham hidtil ubekendte modstandere.

Da B&U-afdelingen af stævnet var færdigt, var det de voksnes tur. ALFs Maria Dimaki deltog i sit tredje fægtestævne i år - og i sit liv. Efter et for en nybegynder ganske tilfredsstillende resultat i Hellerup sidste måned, skulle det blive spændende at se om successen kunne gentages. Hun måtte imidlertid konstatere, at hun endte med at tabe alle sine tretten kampe, omend flere af dem var knebne 4:5 nederlag. Med vanlig sans for at se det positive vælger hun at fokusere på de knebne nederlag som snildt kunne være blevet til sejre, og hun glæder sig til ved næstkommende lejlighed atter at gøre et forsøg. Sådan er ALF'er!

Så fra de få ALF'er er der kun at sige tak til arrangører og deltagere for endnu en god stævneoplevelse i fægte-Danmark!

Voksenfægtere ved stævne.

Indtryk fra voksenstævnet. I forgrunden til højre ses ALFs Maria på pisten - mod en tydeligvis markant højere modstander.

Fægtestævne.

Fra B&U-delen af stævnet: ALFs Johannes (forrest t.h.) mod en fægter fra Slagelse.