DM-sølv i individuel og i hold til U12 ALF'er

2018-03-18

Tre U12-fægtere fra Albertslund Fægteklub (ALF) skinnede om kap med deres sølvmedaljer, da de efter en veloverstået holdkonkurrence stod på 2.-pladsen på sejrspodiet ved årets B&U Danmarksmesterskaber i fægtning, som blev afviklet i weekenden 17.-18. marts 2018 med Rudersdal Fægteklub som værter. ALF'erne der repræsenterede klubben ved disse mesterskaber var Frej Ellebjerg, Samuel Zacho og Johannes Andersson.

I holdkonkurrencen for U12-drenge var der fem hold, og ALF'erne var kvalificerede til at gå direkte til en semifinale som var mod et dygtigt hold fra Fægteklubben Trekanten Vordingborg. Det blev en nervepirrende kamp hvor modstanderne flere gange undervejs havde føringen, men forud for den sidste kamp var ALF'erne kun bagud med 2 point, med stillingen 38:40. Johannes var på for ALF i sidste kamp, som var mod den nykårede Danmarksmester fra den individuelle konkurrence. Johannes fik udlignet til 44:44 med 33 sekunder tilbage af kampen. Herefter lykkedes det ham at hente det 45. og afgørende point til ALF med mindre end 10 sekunder tilbage, og ALF'erne kunne dermed se frem til at deltage i finalen. Modstanderne i finalen var et hold bestående af fægtere fra fægteklubberne i Slagelse, Taastrup og Holbæk. Mod disse modstandere kunne ALF'erne ikke følge med, og selvom det undervejs lykkedes at hente flere flotte point, tabte de 30:45.

I den individuelle konkurrence, som lå forud for holdkonkurrence, stillede alle tre ALF'er også op. Modstanderne i denne konkurrence var ud over hinanden også i alt 13 fægtere fra andre klubber rundt om i landet - omend Vestegns-klubberne med i alt seks fægtere (heraf altså de tre fra Albertslund) tegnede sig for næsten 40% af deltagerfeltet. Med et deltagerantal på 16 skulle samtlige deltagere fægte ottendedelsfinaler. På dette trin røg ALFs Samuel ud, da han led et 5:15 nederlag til den fægter fra Vordingborg, som senere vandt konkurrencen. I kvartfinalen røg ALFs Frej ud med et 4:15 nederlag til samme fægter fra Vordingborg, efter at han ellers havde klaret sin ottendedelsfinale pænt og havde vundet 15:5 over en fægter fra Rødovre. Johannes fik tilkæmpet sig en sølvmedalje, da han først strøg igennem ottendedelsfinale (vandt 15:1 over fægter fra Dragør), så kvartfinalen (vandt 15:8 over fægter fra Hellerup) og semifinalen (vandt 15:11 over fægter fra Holbæk). Men i finalen ventede så samme fægter fra Vordingborg som havde elimineret de andre ALF'er i tidligere runder, og Johannes måtte ved kampens ende notere sig et 11:15 nederlag.

Alt i alt var det dog en særdeles flot indsats fra vores fægtere i en konkurrence med masser af dygtige modstandere og masser af kampvilje. Tak til alle fremmødte, og til arrangørerne, for endnu et herligt B&U DM. Vi ses forhåbentlig igen næste år! Og ikke mindst et stort tak for støtte undervejs til både vor klubs nye træner Pia Poulsen, og vores tidligere træner og stadigt hyppige gæstetræner, Mads Eriksen. Uden jeres indsats havde ALF'erne nok ikke været i stand til at fokusere helt så meget.

To U12 fægtere fægter.

Indtryk fra holdkamp-finalen: ALFs Samuel (t.v.) sætter en touche lige over knæet på en modstander.

U12-fægtere. Touche sættes.

ALFs Johannes (t.v.) i semifinalen i den individuelle konkurrence.

Glade U12-fægtere med sølvmedalje om halsen - den ene af dem har endda to.

På vej hjem efter veloverstået stævne: the ALF boyz flashin' their bling