2 gange bronze ved DM for U17+U20

2022-11-14

Casper Brown og Johannes Andersson fra Albertslund Fægteklub (ALF) deltog søndag d.13/11 2022 i herrernes U17 og U20 sabelkonkurrencer ved danmarksmesterskaberne i fægtning for kadetter og juniorer, som blev afholdt i Høng. Sammenlignet med 2021, var der dette år færre sabelfægtere med, men niveauet var en tak højere.

I U17-konkurrencen var der ud over de to fægtere fra Albertslund et par fægtere fra Taastrup Fægteklub hvor Casper og Johannes til dagligt træner deres sabelkunnen, en fægter fra Roskilde Fægteklub samt en fægter fra Fægteklubben Trekanten. I den indledende puljerunde vandt Casper to af sine fem kampe, svarende til en fjerdeplads efter puljen. Johannes vandt fire af sine fem kampe, hvilket også var tilfældet for Taastrup's Oliver Wulff og Trekantens Peter Engel. Pga. Johannes' indeks (antal stød givet minus antan stød modtaget) svarede hans placering til en andenplads efter puljen. I den efterfølgende elimineringsrunde måtte Casper desværre se sig slået 10:15 i kvartfinalen af Taastrup's Marius Jensen, som han ellers havde vundet over i deres puljekamp. Johannes var med sin placering efter puljerunden direkte kvalificeret til semifinalen. Her blev modstanderen imidlertid Taastrup's Oliver Wulff, som vandt 15:13, hvorved Johannes måtte tage til takke med en delt tredjeplads. I finalen tabte Oliver efterfølgende til Trekantens Peter.

U20-konkurrencen var i alt væsentligt en gentagelse af U17-konkurrencen: De fremmødte fægtere var de samme, med undtagelse af at U17-deltageren fra Roskilde var afløst af en ældre klubkammerat. Casper og Johannes kørte begge på reserverne, og deres placeringer efter puljerunden var da også i begges tilfælde en plads ringere end tilfældet var i U17-konkurrencen. Denne gang skulle de derfor begge fægte kvartfinaler. Casper var oppe mod samme modstander som i U17, Taastrups Marius, og heller ikke denne gang lykkedes det at hamle op med den ældre fægter, selvom det var tæt på: Marius vandt 15:14. Johannes' kvartfinale var imod Roskildes Daniel Sørensen, og han leverede en fin 15:7 sejr. I semifinalen ventede - igen - Taastrups Oliver, og heller ikke denne gang lykkedes det Johannes at vinde, idet kampen sluttede 15:11 til Oliver, hvilket dog gav endnu en bronzemedalje til Johannes. Finalisterne var igen Oliver og Peter, men denne gang blev det så Oliver der løb med den endelige sejr.

Godt gået til Casper og Johannes, og tak til arrangører og deltagere for et godt DM for U17 og U20!

Om sabel-disciplinen

(klik her for åbne faktabox)

Sabelkamp

ALFs Casper (t.v.) overrasker i en puljekamp sin modstander, Marius, med et langt udfald og tager endnu et point.

Sabelfægtere med medaljer

U17 medaljerækken. Fra venstre: Sølv til Oliver fra Taastrup, guld til Peter fra Trekanten, bronze til Johannes fra Albertslund og til Marius fra Taastrup