Hold-sølv til U15-ALF'er ved U17 DM

2021-11-03

Casper Brown og Johannes Andersson fra Albertslund Fægteklub (ALF) var søndag d.31/10 i Kalundborg til DM i fægtning for kadetter og juniorer, hvor de deltog i herrernes U17 sabelkonkurrence, én aldersklasse over deres egen. Ud over vores fægtere deltog syv andre, der kom fra klubberne i Roskilde, Slagelse og Taastrup. At vi fra ALF kunne stille med to niendedele af feltet i en sabelkonkurrence er værd at bemærke, da vi faktisk ikke dyrker sabel- men kårdedisciplinen i vores klub. Casper og Johannes er dog ihærdige, og træner sabel i Taastrup og Slagelse.

I den indledende puljerunde blev de ni fægtere holdt i én stor pulje. For en anden disciplin havde man nok valgt at lave to puljer af hensyn til tiden, men sabelkampe er hurtige, så det gik. Casper vandt to af sine otte puljekampe, hvilket var nok til en syvendeplads efter puljen, mens Johannes vandt seks af sine kampe, hvorved han opnåede en foreløbig tredjeplads. Det var kun de to dårligst placerede som skulle fægte "ottendedelsfinale", mens de syv andre fægtere, heriblandt altså de to ALF'er, var direkte i kvartfinale. Kvartfinalerne skulle imidlertid vise sig at slutte konkurrencen for begge ALF-fægtere: Efter en brav indsats mod stærke modstandere endte det med, at Casper tabte 10:15 til Roskildes Emil Joost Persson, og Johannes tabte 8:15 til Taastrups Marius Jensen. De to vindere endte med at tage hhv. bronze og sølv, mens guldet gik til Taastrups Oliver Wulff - tillykke!

Det var imidlertid ikke slut på dagen: 9 deltagere var lige nok til at danne tre hold til en hold-konkurrence: Et hold fra Taastrup, et hold fra Roskilde, og så et kombineret Slagelse/Albertslund hold, der udover de to ALF'er bestod af Slagelses Bob Berg. Med kun tre hold fægtede alle mod alle: Slagelse/Albertslund startede flot ud med at vinde en overbevisende 45:32 sejr over Roskilde. Næste kamp var mellem Taastrup og Roskilde, og blev vundet af Taastrup. Det var således klart at den sidste kamp mellem Taastrup og Slagelse/Albertslund ville blive afgørende for, hvem der ville vinde guld i holdkonkurrencen. Johannes lagde godt ud med i første af de ni delkampe at bringe stillingen til 5:1. I næste periode var Casper på mod Oliver, og man kunne frygte at stillingen ville gå til 5:10, men Casper formåede at bevare overtaget, omend Taastrup næsten fik udlignet, da stillingen nåede 10:9. I næste delkamp formåede Bob at forsvare den spinkle føring, idet stillingen gik til 15:14. Først i fjerde delkamp lykkedes det det stærke Taastrup-hold at komme foran, 18:20. Herefter kørte det for Taastrup, og kampen sluttede 30:45, hvorved Taastrup vandt guld mens Slagelse/Albertslund-holdet blev belønnet for deres flotte indsats med en sølvmedalje - tillykke!

En stor tak til arrangører, dommere, fægtere og tilhørere for et veludført DM for Kadetter og Juniorer med masser af god fægtning, og masser af god stemning!

Om sabel-disciplinen

(klik her for åbne faktabox)

Sabelfægtning.

Delkamp 2 af Slagelse/Albertslund-holdet mod Taastrup. Casper (t.v.) er netop gået fra 6:9 til 7:9, og tager her endnu et point. Han tog også de to næste, så resultatet efter denne delkamp fra 10:9 til Slagelse/Albertslund.

Sejrspodie.

Podiet efter holdkonkurrencen: På andenpladsen Slagelse/Albertslund. Fra venstre: Bob, Johannes og Casper. På førstepladsen Taastrup, og på tredjepladsen Roskilde.