Flotte placeringer til ALF'er i Tyskland

2022-02-13

De to fægtere Casper Brown og Johannes Andersson fra Albertslund Fægteklub (ALF) har i den grad taget sabeldisciplinen til sig, en disciplin de mest får trænet hos naboerne i Taastrup Fægteklub. Det var da også sammen med et hold Taastrup-fægtere at de to Albertslund-drenge lørdag d.12/2 2022 deltog i sabelstævnet "8. International Sabre Cup Lütjensee" i Trittau øst for Hamburg, Tyskland. Det var en tur som stilllede store krav til rejsedokumenter, da Tyskland fortsat har en del flere Corona-restriktioner end herhjemme, og måske derfor var det da heller ikke et voldsomt velbesøgt stævne, men for danskerne var det alligevel en god oplevelse sådan at være afsted sammen. Nogle have prøvet det før, f.eks. ved de Nordiske Mesterskaber, men for Casper var det første gang med fægtning ved en udenlandsk konkurrence.

De to drenge stillede op i både U15- og i U17-konkurrencen for herrer, og i begge gik det ret godt for danskerne, herunder også for de to ALF'er. U15-konkurrencen havde kun danskere på podiet, herunder Johannes på en 2.-plads, mens Casper fik en flot 5.-plads. I U17-konkurrencen løb en af de tyske deltagere af med en kneben semifinalesejr over Johannes, som således var forvist til at kæmpe om 3.-pladsen, hvilket til gengæld lykkedes. En anden dansker tog sig af guld i denne konkurrence (ham der vandt semifinalen over Johannes tabte altså finalen), mens Casper i denne konkurrence tog en 6.-plads.

Alt i alt var det en rigtig god tur for drengene, og der skal lyde et stort tillykke til både dem og alle de andre udøvere med de opnåede resultater, og ikke mindst et stort tak til Taastrups træner Laith samt de ledsagende voksne, Meena og Jørgen, der havde mod på at have så mange fægtere med i de to biler.

Om sabel-disciplinen

(klik her for åbne faktabox)

To danske U15 sabel-fægtere i kamp.

Casper (t.h.) i kamp mod en af de andre danskere, Taastrups Oliver Rasmussen. [Foto: Meena Hussain]

Sabel-fægtning.

Johannes (t.v.) i kamp mod en af de tyske fægtere. [Foto: Meena Hussain]

Podie efter fægtekonkurrence.

U15-podie og line-up. Denne udgave af stævnet var kun besøgt af danskere og tyskere, så det har været en overkommelig opgave at hænge flag op for alle deltagende nationer. [Foto: Meena Hussain]