Sølv-søndag for Albertslund-fægter

2019-09-29

Da der i weekenden 28.-29.september 2019 blev afholdt B&U ranglistestævne med Rudersdal Fægteklub som værter, var Albertslund Fægteklub (ALF) sparsomt repræsenteret med en enkelt fægter, Johannes Andersson, der stillede op i to af søndagens konkurrencer. Det kom der noget ganske godt ud af!

Fra morgenstunden stod den på herrernes U14 kårdekonkurrence, hvor deltagerne ud over Johannes talte yderligere ti fægtere fra klubberne i Dragør, Glostrup, Rudersdal, Slagelse, Taastrup, Vejle og Vordingborg. Over de to puljerunder tabte Johannes én kamp, og han vandt syv. Dette resultat var tilpas godt til at undgå ottendedelsfinale, og gå direkte i kvartfinalen. Her var han oppe mod en kammerat fra Taastrup Fægteklub, hvor Johannes også træner. Resultatet blev en ikke helt nem 15:10 sejr. I semifinalen ventede en fægter fra værtsklubben som Johannes godt nok knebent havde vundet en puljekamp over, men som ellers forekom at være en af dagens stærkeste fægtere. I en intens kamp lykkedes det dog Johannes at hive en 15:9 sejr hjem, hvilket bragte ham videre til finalen. Her skulle han op mod Vordingsborgs Mikkel Ziegler, som han godt nok vandt over sidst de mødtes til et ranglistestævne, men som hyppigere har været en uovervindelig forhindring på Johannes' vej mod sejrspodiets øverste plads. I starten af kampen virkede de to meget jævnbyrdige, og på et tidspunkt så det decideret lyst ud, da Johannes førte 10:8. Men da tiden på tredje periode udløb, var der udlignet til 12:12. I tillægsminutttet fik Mikkel sat det afgørende touche, og Johannes hev så dagens første sølvmedalje hjem.

Han havde dog dårligt pustet ud efter kårdefinalen, førend han måtte iføre sig sabeludstyr, idet herrernes U17 sabelkonkurrence var godt igang, og i og for sig ventede på at Johannes indfandt sig. I hans firemandspulje var alle andre kampe i første puljerunde allerede afviklet, og Johannes måtte så fægte tre kampe i træk. Heldigvis vandt ham dem alle, et glimrende udgangspunkt. I anden puljerunde inkasserede han en enkelt nederlag, og alt i alt var hans placering også i denne konkurrence god nok til at komme direkte til kvartfinale. Her vandt han 15:10 over en fægter fra Roskilde Fægteklub, i semifinalen vandt han 15:9 over en fægter fra Taastrup Fægteklub, og finalen tabte han så 7:15 til Oliver Wulff, også fra Taastrup Fægteklub.

Alt i alt var det en god dag med masser af fine resultater. Tak til arrangører, deltagere, publikum og trænere for et godt stævne.

Unge kårdefægtere fægter ved konkurrence.

På forreste piste ses til højre ALFs Johannes, i færd med at fægte finale i herrernes U14 kårdekonkurrence.

Unge kårdefægtere posserer med medaljer på podie - den ene i sabeludstyr.

Sejrspodiet for herrernes U14 kårdekonkurrence, med ALFs Johannes på en flot andenplads - iført sabeludstyr, da han måtte ile til medaljeoverrækkelsen mellem to puljekampe i sabelkonkurrencen, som han også deltog i.

Unge sabelfægtere i nærkamp.

Johannes (t.v.) i aktion i kvartfinalen i sabelkonkurrencen.