Bronze til ALF ved Malmö Open

2019-04-13

Johannes Andersson var ene om at repræsentere Albertslund Fægteklub (ALF) til Malmö Open 2019. Efter at han sidste år var med for første gang, men måtte nøjes med en 10.-plads, var håbet at han denne gang kunne opnå en endnu bedre placering. U13-konkurrencen på kårde for drenge (18 deltagere) fægtede de to puljerunder sammen med pigernes tilsvarende aldersgruppe (7 deltagere), og feltet omfattede ud over Johannes og selvføgelig en masse svenskere fire andre danskere (bl.a. hhv. pigernes og drengenes regerende U12 Danmarksmestre på kårde, Taastrups Fenja Redlich og Vordingborgs Mikkel Ziegler) samt en enkelt finne. Der var altså - igen - lagt op til en lærerig omgang fægtning ved Malmö Open. Heldigvis undgik Johannes i begge puljerunder andre danske modstandere - man tager trods alt udenlands for at møde andre modstandere end the usual suspects.

Johannes lagde ud med at tabe sin første kamp 2:5 til Tobias Thodén fra den store fægtenation Finland. Derefter vandt han to kampe, tabte en kamp knebne 4:5 og vandt sine sidste to i første puljerunde. Alt i alt et ok resultat. I anden puljerunde havnede han igen i pulje med finnen, som han igen tabte 2:5 til - han var bare ikke en modstander, som Johannes kunne finde hul igennem til i dag. De øvrige kampe i anden puljerunde vandt han til gengæld overbevisende.

Alt i alt rakte indsatsen gennem puljekampene til en samlet foreløbig placering som nr. 6, hvilket indebar at han undgik at fægte sekstendedelsfinale. I ottendedelsfinalen var han oppe mod værtsklubben MF19s Tor Lonnert, som han vandt 15:4 over. Efterfølgende ventede Karlskronas Viktor Håkansson, som var en større udfordring: De fulgtes ad under det meste af kampen, som regel med ens pointtal eller med Johannes et enkelt eller to point foran i kort tid, inden svenskeren fik reduceret eller udlignet. Det var hele vejen igennem en nervepirrende affære, og først til sidst fik Johannes sat punktum med en 15:12 sejr, hvorved han også sikrede sig adgang til semifinalerne.

I semifinalen skulle han op mod Tomi Pocsi fra Djurgårdens IF Fäktförening, en modstander der var Johannes ubekendt men tydeligvis ville være en hård nød at knække. Det lykkedes da heller ikke - Tomi vandt fair and square en overbevisende 15:4 sejr over ALF-fægteren. I finalen var Tomi efterfølgende oppe mod den finske deltager, og sidstnævnte vandt i en sand gyser, hvor han inden for det sidste halve minut først udlignede og så tog føringen efter ellers at have været bagud nærmest hele kampen.

På podiet stod Johannes således på tredjepladsen, sammen med Mikkel fra Vordingborg. Blandt pigerne var Fenja også på tredjepladsen, mens førstepladsen dér blev indtaget af FFF Stockholms Elsa Cederlund, som Johannes i det mindste kan prale af, at han slog 5:3 i sin puljekamp mod hende. Alt i alt en lærerig dag for både Johannes og formodentlig også for mange af de andre deltagere. Tak herfra til arrangørerne og deltagerne for endnu et godt Malmö Open! Held og lykke til alle (især danskerne) der skal fægte igen søndag!

B&U-fægtere til stævne.

ALFs Johannes (forrest t.h.) på pisten mod Göteborg FKs Hannes Kaså.

Fægtestævne.

Der er styr på sagerne til Malmö Open - inkl. ophængte flag for samtlige deltagende udøveres lande. De afspillede også nationalsangen for vinderen i hver kategori - vi kan snart godt Du Gamla, Du Fria :-)