ALF atter hinsidan

2018-04-15

Lørdag d. 14/4 var Johannes Andersson fra Albertslund Fægteklub (ALF) taget et smut over sundet for at deltage i U13 kårdekonkurrencen for drenge i Malmö Open stævnet, godt et halvt år efter at han for første gang fik vist klubbens farver hinsidan. Deltagerskaren bestod af i alt 22 deltagere i U13 drengenes kårdekonkurrence, samt fire U13 piger der fægtede med i puljerunderne. Malmö Open er et ret stort stævne, der ikke blot formår at tiltrække deltagere fra Sydsverige og Sjælland - der var også deltagere fra længere oppe i Sverige (Kungsbacka, Göteborg, Stockholm og Uppsala), Finland og sågar Storbrittanien. Ud over Johannes var der to andre danskere med, en yngre og en ældre. Det er værd at bemærke, at U13 konkurrencen var for deltagere fra år 2005 og yngre, og at ALFs 2007-fægter således bestemt ikke var én der ragede op i feltet - snarere tværtimod.

Som ved danske ranglistestævner var formatet to puljerunder, efterfulgt af en runde med direkte udslagning. Johannes var i begge puljerunder i syvmands-puljer, og skulle således fægte seks kampe i hver runde. I første puljerunde vandt han fire af sine seks kampe, men det ene af nederlagene var så et svidende 0:5 et af slagsen, til en særdeles habil fægter fra Stockholm. Generelt var Johannes heldig at undgå de andre danskere, som jo ikke er dem man rejser til Sverige for at møde, men i første runde var han dog i pulje med Nichlaes Child fra Holbæk.

I anden puljerunde vandt Johannes fem af sine seks kampe, og det ene nederlag var til samme modstander som i første runde havde vundet 5:0. Her i anden runde var modstanderens sejr knebne 5:4, så det virkede som om Johannes var ved at finde storformen frem, selvom ambitionerne for dagen ikke var en podieplads. Med det ret pæne antal sejre på tværs af de to puljerunder var han på en samlet syvendeplads hvilket gav ham direkte adgang til en ottendedels-finale. De to andre danske deltagere skulle begge først fægte sekstendedels-finale, og de røg desværre begge ud.

Johannes' ottendedels-finale var mod en lokal fægter, som han ikke tidligere havde stiftet bekendtskab med. Fra starten af kampen så det skidt ud, da Johannes hurtigt var bagud 1:5. Han fik dog hen mod slutningen af første periode udlignet til 9:9, omend modstanderen inden pausen nåede af hente et point til. Efter pausen stod det dog klart at modstanderen denne dag var stærkere, og Johannes måtte konstatere at han tabte ottendedels-finalen 11:15. Hans samlede placering var en tiende-plads, hvilket må siges at være ok - bl.a. kan man sige at han var bedst placerede danske deltager, og næst-bedst placerede deltager fra en yngre årgang end 2005. Så der var masser af god læring med hjem, og det er næppe sidste gang at ALF'er finder vej til stævner i Sverige.

To B&U-fægtere i gang med udslagningskamp.

Fra Johannes' ottendedels-finale. Johannes ses i midten til højre, reducerende til 2:5.

Vue ud over stor idrætshal fyldt med fægtere.

U13-konkurrencens udslagningskampe foregik her i den store hal, som ser ret imponerende ud når den myldrer med fægteaktivitet

Fægtning...

Puljekampene foregik for U13 kårdefægterne i den mindre, tilstødende hal, hvor der også var masser af aktivitet. ALF's Johannes ses til højre, med ryggen til.