God stævnedebut for ALFs Casper

2019-03-10

Da der lørdag d. 10/3 2019 var Condis Kårdecup stævne i Hellerup, var der til B&U-delen tre fægtere tilstede fra Albertslund Fægteklub (ALF), som alle deltog i konkurrencen for U12-fægtere. Det var de rutinerede stævnefægtere Samuel Zacho og Johannes Andersson, som havde selskab af deres klubkammerat og stævnedebutant Casper Brown.

I U12-konkurrencen var der hele 23 fægtere til start, hvoraf den ene dog udgik pga. skade inden start. (øv!). Det var et tilstrækkeligt stort felt til, at fægterne var delt i hele fire puljer. I første puljerunde var de tre unge ALF'er i hver deres pulje. ALF's stævnedebutant, Casper, havde en hård start hvor han i første puljerunde fik slidt sig til nogle point, men ingen sejre. Heldigvis er han en ægte fighter, og i anden puljerunde - hvor han igen var uden selskab fra de to andre ALF'er - vandt han tre ud af fem kampe. Hans samlede indsats rakte faktisk til en 12.-plads, dvs. midt i feltet af U12-fægtere, hvilket må siges at være et ret flot resultat!

Samuel havde det lidt omvendt: han havde en god første puljerunde, hvor han også vandt tre ud af fem kampe. Desværre havde han så svært ved i anden puljerunde at genfinde de gode takter, omend der blev hevet point hjem i alle kampene. Hans slutplacering blev en 18.-plads.

Johannes havde en lunken start, hvor han i første runde først vandt en kneben 5:4-sejr over en modstander fra Hellerup Fægteklub, og derefter tabte 4:5 til en fægter fra Fægteklubben Trekanten. Derpå fulgte en nogenlunde overbevisende 5:1 sejr over en modstander fra Københavns Fægteklub, og endelig en kneben og nervepirrende 4:3 sejr over regerende U12 Danmarksmester Mikkel Ziegler fra Fægteklubben Trekanten Vordingborg, efter 3:3 i ordinær tid og med prioritet til Johannes. I anden puljerunde var det rene sejre, omend f.eks. den første var kedelige 2:1. De to sidste var rene opvisningsstykker der begge endte 5:0, den ene af dem mod den fægter fra Fægteklubben Trekanten, som han i første runde havde tabt til. Alt i alt rakte disse otte sejre ud af ni kampe til en tredjeplads.

Stort tillykke til ALF'erne med de gode resultater, og tak til arrangører, deltagere og publikum for endnu et herligt fægtestævne!

NB: Også til voksendelen af stævnet var ALF repræsenteret. Mere herom her!

U12 kårdefægtere i kamp.

Her ses ALFs stævnedebutant Casper (t.h.) på pisten, i kamp mod fægter fra Vordingborg.

Unge krdefægtere stimler sammen, mens stævneleder byder velkommen.

Stævneleder Dan byder alle B&U-fægterne velkommen til stævnet. Som det fremgår var der en del!