ALF - nu også i udlandet

2017-11-25

For første gang var Albertslund Fægteklub (ALF) lørdag d. 25/11 2017 repræsenteret ved et stævne i udlandet, da ALFs Johannes Andersson i Malmö deltog i U13 kårdekonkurrencen for herrer ved stævnet MF19 Sydkampen arrangeret af Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19). Modsat andre stævner med samme klub som vært, er MF19 Sydkampen ikke et stævne på højeste niveau, men det var et godt sted for vores klubs unge fægter for første gang at forsøge sig med nogle andre modstandere end de usual suspects, han som regel render på til de danske stævner. Med fra Danmark var også Johannes' kammerat og hyppige rival på pisten, Oliver Rasmussen fra Taastrup Fægteklub. Stævnet var dog stort nok til, at ikke en eneste af Johannes' i alt 13 kampe var mod Oliver.

I Sverige er B&U aldersklasserne skåret lidt anderledes end i Danmark. I Danmark er Johannes og Oliver som 2007'ere i U12-kategorien (2006-07) hvor der fægtes med klingestørrelse 2. Men ved MF19 Sydkampen var yngste kategori U11 (2007 og yngre), og de danske fægtere ville egentlig høre hjemme her, men der må kun fægtes med klingestørrelse 0 som begge lagde på hylden i sommer, da de rykkede op i U12-kategorien. De havde derfor begge valgt at fægte U13 i stedet, hvor de så ville kunne møde modstandere både fra årgang 2006 (som hjemme) men også fra årgang 2005 (en ældre kategori i Danmark).

I det annoncerede stævneformat skulle der kun fægtes to puljerunder og ingen efterfølgende udslagning. Puljerunderne blev indledningsvis slået sammen på tværs af køn, og U11 og U13 blev også slået sammen, sådan at hver af de to puljerunder blev afviklet i 3 puljer á 6-7 fægtere. Begge de danske fægtere klarede sig hæderligt, og især ALFs Johannes klarede sig flot og fik kun et enkelt nederlag blandt 11 kampe. Han stod således til en aldeldes tilfredsstillende tredjeplads, da det så viste sig at der alligevel også ville blive afholdt udslagningsrunde. Det var kræfterne ikke blevet disponeret efter, så selv om den første udslagningskamp (en ottendedelsfinale) blev en overbevisende 15:3 sejr, så sluttede den efterfølgende kvartfinale med et 10:15 nederlag til Johannes, som således sluttede på en 5.-plads i konkurrencen.

Alt i alt var det en god tur til et særdeles velbesøgt stævne med gode modstandere. Både Johannes og klubben er glade for, at vi nu kan hævde at have en slags erfaring med at være til stævne i det store udland. Forhåbentlig var dette - for både fægter og klub - kun det første af mange. En helt verden af fægtemuligheder venter på os!

Sportshal fuld af fægtere.

Sådan ser det ud når der er aktivitet på de fleste af pisterne ved MF19 Sydkampen - stort stævne!