Albertslund-fægter var med ved VM

2023-04-08

For første gang var en fægter fra Albertslund Fægteklub (ALF) med ved et VM for kadetter og juniorer, da Johannes Andersson d.2.april 2023 deltog i herrernes individuelle U17 sabelkonkurrence i Plovdiv, Bulgarien. Ud over Johannes og to andre danskere, var der i denne konkurrence 107 fægtere fra 44 lande.

Der skulle først fægtes en puljerunde, og efterfølgende skulle de 81 bedst placerede fægte en udslagningsrunde. Johannes var i en seksmandspulje sammen med bl.a. en ungarer der sluttede som konkurrencens nr.9, og en italiener der sluttede som nr.14. Johannes' dagsform kunne desværre ikke hamle om med de øvrige fægtere i puljen, og han tabte alle sine kampe, hvorfor han ikke kom videre til udslagningsrunden og måtte tage til takke med en ydmyg 103.-plads.

Johannes har endnu én sæson som U17-fægter foran sig, inden han rykker op og bliver junior (U20). Nu hvor niveauet blandt hans jævnaldrende ved de store internationale turneringer er erfaret, vil det forhåbentlig være muligt for ham at arbejde målrettet frem mod bedre resultater. Vi ønsker ham held og lykke i disse bestræbelser!

U17 sabelfægtere kæmper ved VM

Johannes (t.v.) går baglæns med lykkes alligevel med at udligne til 1:1 i puljekampen mod en modstander fra Hongkong.

Sabler på gaden foran Plovdiv International Fair.

Når man rejser er der risiko for bortkomst af indtjekket baggage. Kun våbnene var tjekket ind, men de er så også ret vigtige i fægtning. Heldigvis var der gode indkøbsmuligheder ved VM, så der blev lige indkøbt et par nye sabler fra Allstar.