Albertslund-fægtere deltog i EM

2023-02-26

For første gang nogensinde var fægtere fra Albertslund Fægteklub med ved EM, da Casper Brown og Johannes Andersson i februar 2023 deltog i U17-herrerne sabelkonkurrencer (både den individuelle og hold-konkurrencen) ved de Europæiske Mesterskaber i Fægtning for Kadetter og Juniorer, som blev afholdt i Tallinn, Estland.

Onsdag d.22/2 fandt den individuelle konkurrence for U17 sabel-herrer sted, og Albertslund-fægterne vandt hver en kamp ud af seks i deres respektive puljer, hvilket desværre ikke var nok til at fortsætte videre til udslagningsrunden. De sluttede på en 63.- og 66.-plads ud af 77 deltagere. Selv om drengene givetvis havde ønsket sig et bedre resultat, så er de sig også bevidste om at niveauet var tårnhøjt, og at den bedste strategi nok er at fokusere på yderligere udvikling med henblik på at kunne gøre det bedre næste år. Der var bestemt også lyspunkter selv i nederlagene, bl.a. startede Johannes med at føre en puljekamp (som han senere tabte) 2:0 over en franskmand, som sluttede som konkurrencens nr.3.

Efter en hviledag torsdag, var det om fredagen tid til holdkonkurrencen. Der var 18 hold, og det danske bestod ud over Casper og Johannes af Oliver Wulff fra Taastrup Fægteklub (hvor Casper og Johannes til dagligt træner sabel) og Peter Engel (der til dagligt bor og træner i Boston, og umiddelbart før EM var vært for drengene på en træningstur). Grundet især Oliver og Peters noget pænere placeringer fra om onsdagen, var det danske hold fra starten direkte i top 16. Første modstander var holdet fra Bulgarien. På trods af stor ildhu fra de danske fægtere, var bulgarerne en tand for stærk en modstander, og de vandt kampen 45:35. Danskerne var derfor forment adgang til en top 8 placering, men ved EM fægtes også om de sekundære placeringer mellem plads 9 og 16. Derfor skulle der nu fægtes mod holdet fra Storbritannien om adgang til den øverste halvdel (9-12). Det var to ret jævnbyrdige hold der mødtes i denne kamp, men briterne var beskedent foran det meste af tiden. Ved sidste delkamps start førte de 40:37, men Peter var på for Danmark, og formåede at vende udviklingen, sådan at Danmark vandt denne kamp 45:43. En flot præstation af især Peter, men hele holdet havde bidraget til sejren. Efterfølgende fægtedes mod Spanien der havde et alt for stærkt hold til, at danskerne kunne gøre noget, og endelig mod Grækenland, som de - i hvert fald på dette sene tidspunkt - heller ikke kunne hamle op med. Det blev således til en 12.-plads til det danske hold, et ganske udmærket resultat.

Alt i alt var det nogle gode dage i Estlands hovedstad, hvor der også blev tid til både at dyrke lidt sightseeing, og til at heppe på nogle af de andre fægtende danskere. En stor tak skal herfra lyde til arrangørerne, samt til de trænere og klub-frivillige, som gennem årene har bidraget til Albertslund-drengenes fægtemæssige udviking. Og især tak til Flora, som med ganske kort varsel trådte til som træner for sabeldrengene under deres ophold i Estland.

U17 sabelfægtere kæmper

Casper tager et point til Danmark i holdkampen mod Grækenland.

U17 sabelfægtere kæmper

Johannes i puljekamp i den individuelle konkurrence.

U17 sabelfægtere poserer med deres træner

Det danske U17 sabelhold og deres træner ved EM. Fra venstre: Johannes, Casper, Oliver, Peter og Flora.