Albertslund-fægtere klar til Nordiske Mesterskaber

2022-08-18

De Nordiske Mesterskaber (NM) i Fægtning finder i år sted i Taastrup, fra 24.-28. august 2022. Arrangementet har i år titlen "Nordic Fencing Festival" og afvikles for Nordic Fencing Union af Dansk Fægte-Forbund (DFF) i samarbejde med Høje Taastrup Kommune, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen, med Leman som sponsor. De fleste af aktiviteterne er henlagt til Taastrup Idræts Center, men med nogle af finalerne fredag eftermiddag planlagt til at blive fægtet midt i City2, hvor der på en Taastrup Fægteklub stand også vil være mulighed for publikum til selv at prøve fægtning.

Alle tre discipliner inden for klassisk sportsfægtning (fleuret, kårde og sabel) vil være repræsenteret, med konkurrencer for både kvinder og herrer, og aldersklasser fra U13 til veteraner. Selvom navnet kun antyder de lande der har et nordisk kors på flaget, så er de baltiske lande også med i Nordic Fencing Union. Der er også tilmeldt fægtere fra andre lande, som dog ikke kan kåres som nordiske mestre.

Fra Albertslund Fægteklub (ALF) deltager vores to flittige fægtere Casper Brown og Johannes Andersson, som begge er tilmeldt herrernes individuelle sabelkonkurrencer for U17, U20 og senior. De er begge ligeledes med på et dansk hold til U20 og senior holdkonkonkurrencerne på sabel, sammen med deres jævnaldrende træningspartnere Oliver Wulff fra Taastrup Fægteklub og Bob Berg fra Slagelse Fægteklub. Vi ønsker drengene held og lykke i deres forestående konkurrencer!

Et par ansigter fra ALFs bestyrelse skal også være med til, sammen med andre frivillige fra fægte-Danmark, at sikre en forhåbentlig glat afvikling af arrangementet.

Sabelfægtning

Fra de nordiske mesterskaber 2021, i Espoo, Finland. ALFs Johannes på pisten, forrest t.v.

Unge sabelfægtere med medaljer

Nogle af de unge danske sabelfægtere med medaljer ved NM i Finland 2021, sammen med DFFs formand Jan Sylvest (længst t.v.)

Fægtning i indkøbscenter

City2 har før været rammen om fægtning - her Condis Kårdecup i 2018.