Fægtevåben erstattet med affaldsopsamlere

2022-06-05

- i hvert fald for en dag! Lørdag d. 4/6 efter flere uger med ustadigt vejr skinnede solen over en flot sommerdag i Albertslund. Det var heldigt, for det var denne på dato at frivillige med tilknytning til Albertslund Fægteklub (ALF) - i nogle tilfælde inkl. familie - havde valgt at bruge nogle timer sammen på at gå en af Hold Danmark Rents "Ren Natur"-ruter, for at samle penge ind til klubkassen og samtidig gøre noget godt for nærmiljøet.

Vi havde søgt om og fået tildelt den såkaldte Rute 4 i kommunen, en rute der dækker et hjørne af Vridsløselille og de grønne arealer syd for, samt stierne langs legepladsen i Hedemarken. Deltagerne mødtes kl. 10 ved Toftegårdens parkeringsplads og fik udleveret udstyr samt blev instrueret af indsamlingsleder. Derefter gik vi rundt i mindre grupper, først med fokus på de grønne områder, hvor der vitterligt ikke var meget affald at komme efter - den ros skal brugerne af disse områder have! Sidste del af ruten var området omkring Hedemarkens legeplads, og her blev der fyldt en del affald i sækkene - vi håber at legepladsens brugere sætter pris på vores indsats, og i hvert fald i nogle dage vil kunne se, at vi var forbi.

Efter endt indsamling sluttede vi af med at spise pizza sammen og snakke til et godt stykke ud på eftermiddagen. Det var hyggeligt, så stort tak til alle der deltog! I skrivende stund er afrapportering vedr. foretaget indsamling sket til Ren Natur, og udstyret er sendt retur. Så mangler vi bare, at pengene kommer ind på klubbens konto.

Albertslund-fægtere der for en dag har droppet fægteudstyret til fordel for affaldsindsamling.

Dagens indsamler-hold fra ALF, undtagen fotografen der af gode grunde befandt sig bag kameraet, men skam også var iført den obligatoriske, gule vest.

Frivillige affaldsindsamlere på arbejde.

Flere fra dagens hold på vej gennem Vridsløselille til dagens sidste stop, Hedemarken.

Taastrupstien før og efter affaldsindsamling - man kan ikke rigtigt se forskellen.

På f.eks. Taastrupstien var der ikke meget affald at komme efter - men det var et dejligt sted at gå.