2x sabel-bronze

2021-09-19

Albertslund Fægteklubs (ALF) to unge, stævnevante fægtere Casper Brown og Johannes Andersson deltog i weekenden 18.-19. september 2021 i stævnet Rudersdal Open. Om lørdagen stillede de begge op i herrernes U17 sabelkonkurrence, og om søndagen var Casper alene om at repræsentere Albertslund i samme disciplin for U15 herrer.

I lørdagens U17-konkurrence bestod modstanderfeltet af fægtere fra klubberne i Roskilde, Slagelse og Taastrup. Johannes klarede første puljerunde flot, men anden puljerunde lidt mindre prangende, og gik ind i udslagningsrunden på en 5.-plads ud af 8. Casper klarede omvendt anden puljerunde bedre end den første, og gik ind i udslagningsrunden på en 6.-plads. I kvartfinalen var Caspers modstander desværre den senere sølvvinder (og guld i den tilsvarende U20-konkurrence sammen dag), en Taastrup-fægter som vandt overbevisende 15:6. Johannes havde en mere jævnbyrdig modstander i sin kvartfinale, en Roskilde-fægter som godt nok startede med at tage føringen, men Johannes bevarede overblikket og vandt kampen 15:11. I semi-finalen skulle Johannes møde Oliver Wulff fra Taastrup, og ham kunne Johannes ikke hamle om med denne dag, idet Oliver vandt kampen 15:11. Denne præstation rakte dog til en bronzemedalje til Johannes.

U15-konkurrencen fandt sted om søndagen, og deltagerfeltet var en reduceret udgave af feltet fra dagen før. Casper havde en hård første puljerunde, men lykkedes i anden puljerunde med at hive nogle sejre hjem. Den opnåede placering var dog ikke tilstrækkelig til at komme direkte i semifinalen, først skulle der fægtes kvartfinale mod en dygtig fægter fra Roskilde. Det lykkedes dog Casper at vinde 15:11, og hermed var metallet sikret. I semifinalen ventede Taastrups Oliver som dagen før havde sendt en anden ALF ud i netop semifinalen. Samme skæbne overgik desværre Casper, da Oliver vandt kampen overbevisende 15:4. Men Casper havde altså sikret sig bronze.

Tak til arrangørerne og de øvrige deltagere for et godt stævne, og tillykke til medaljevinderne!

Om sabel-disciplinen

(klik her for åbne faktabox)

Sabelfægtning.

Casper tager et point i U17 puljekamp

Sabelfægtning.

Johannes tager et point i U17 puljekamp

Sejrspodie efter sabelkonkurrence.

Podiet efter U15-konkurrencen. Fra venstre: Bob (Slagelse), Oliver (Taastrup), Niki (Taastrup) og Casper (Albertslund). Foto: Meena Hussain, Taastrup Fægteklub.