U17/U20 DM sølv og bronze til U14-ALF'er

2020-09-13

To af U14-drengene fra Albertslund Fægteklub (ALF), Casper Brown og Johannes Andersson, deltog i Kalundborg søndag d. 13/9 i DM i fægtning for U17 og for U20. Ikke i kårdedisciplinen, som det måske ville være oplagt for medlemmer af en fægteklub der fokuserer på kårde at gøre, men derimod i sabel, en disciplin som de begge har stiftet bekendtskab med under deltagelse i Dansk Fægte-Forbunds årlige sommerlejr, og som Johannes nu har dyrket (sammen med kårde) i lidt over et år, mens Casper kun har "sablet" i lidt over en måned.

Det viste sig fra start at feltet til de individuelle sabelkonkurrencer i U17- og U20-kategorierne bestod af de samme otte personer, to U17-fægtere og seks ambitiøse U14-fægtere. De andre sabelfægtere kom fra klubberne i Roskilde, Slagelse og Taastrup. Først afvikledes en puljerunde for U17-konkurrencen med én pulje, så syv kampe pr. person. Derefter (med en anden kamprækkefølge) puljerunden for U20, efterfulgt af udslagning for først U17 og endelig for U20.

Det lykkedes Casper at vinde én kamp i hver af de to konkurrencers puljerunder, mens Johannes vandt tre kampe i U17-puljenrunden, og fire kampe i U20-puljerunden. At dømme ud fra puljerunde-resultaterne var det ret tydeligt, at Roskildes Frederik Troen var suveræn favorit, mens andenpladsen nok skulle findes blandt Marius Jensen og Oliver Wulff fra Taastrup.

I U17-udslagsningsrunden røg både Casper og Johannes ud i deres respektive kvartfinaler: Casper var oppe imod Roskildes Frederik, og kunne ikke gøre sig gældende mod denne frygtindgydende modstander. Johannes var oppe imod Roskildes Emil Persson, som han havde vundet over i puljerunden, men udslagningskampen tabte han 11:15. Albertslunderne havnede således uden for medaljerækken, mens guld gik til Roskildes Frederik, sølv til Taastrups Oliver, og bronze til Taastrups Marius samt til Roskildes Emil.

I U20-udslagsningsrunden var Casper igen fra start oppe imod feltets stærkeste, og inkasserede desværre også endnu et nederlag. Anderledes gik det for Johannes som i kvartfinalen skulle møde Taastrups Oliver - det lykkedes Johannes at vinde denne kamp 15:11. Bagefter ventede i semifinalen så Roskildes Frederik, og ham kunne heller ikke Johannes hamle op med, omend han dog fik placeret et par pæne toucheer undervejs. Indsatsen var dog tilstrækkelig til, at Johannes således hjemtog den ene af de to bronzemedaljer i herrernes individuelle U20 sabel-konkurrence ved DM - flot gået!

Efter de individuelle konkurrencer var det tid til holdkonkurrencer, og der blev kun afholdt en for U17-kategorien. Roskildes Frederik afstod fra at deltage, så de to ALF'er gik sammen med Bob Berg fra Slagelse og Emil fra Roskilde om et blandet hold mod et hold fra Taastrup. Alle fire deltagere på det blandede hold ydede en flot indsats, men kunne ikke helt hamle op med holdet fra Taastrup. Kampen sluttede med en Taastrup-sejr på 45:29, men holdet med ALF-deltagelse fik altså en sølvmedalje for anstrengelserne - tillyke!

Det var en lang dag for de to ALF'er, men de har højst sandsynligt fået blod på tanden til mere sabelfægtning. Indtil videre træner de sabel i Taastrup Fægteklub, mens kården fortsat luftes i den lokale fægteklub i Albertslund. Tak til alle involverede for et flot kadet- og junior-DM, afholdt med behørig iagttagelse af alle Corona-betingede afstandskrav m.v.

Om sabel-disciplinen

(klik her for åbne faktabox)

To ungdoms-sabelfægtere i kamp.

ALFs Casper (t.v.) i kamp mod Taastrups Marius.

To ungdoms-sabelfægtere i kamp - touche sættes.

ALFs Johannes (t.h.) sætter det afgørende stød i U20 kvartfinalen.

Sejrspodie med guld- og sølvvindere.

Til venstre: Taastrups guldhold med Marius, Oliver og Niki Cramer. Til højre sølv-holdet: Casper (ALF), Bob (Slagelse), Johannes (ALF) og Emil (Roskilde).