På besøg hos naboerne

2019-11-02

Fem fægtere fra Albertslund Fægteklub (ALF) var med, da naboerne i Glostrup Fægteklub lørdag d. 2/11 2019 var værter for afslutningen på årets Condis Kårdecup stævneserie. Ved B&U-konkurrencen om formiddagen var ALF repræsenteret ved de to U14-fægtere Casper Brown og Johannes Andersson, og ved eftermiddagens seniorkonkurrence var ALF repræsenteret ved Bettina Jensen, Maria Dimaki og Peter Zacho.

Til B&U-delens U14-konkurrence var der tyve fægtere tilstede, og stævneledelsen valgte i begge runder at lade dem fægte i fire puljer á fem mand, mens både yngre og ældre aldersklasser var i større puljer. I første runde vandt Casper én af sine fire kampe, mens Johannes i en anden pulje vandt tre af sine. Igen i anden runde var de i hver sin pulje, og Casper vandt denne gang tre af sine fire kampe, mens Johannes vandt alle sine. De fleste af nederlagene var også med en lille point-forskel, så de var begge ret tilfredse med deres resultater. Ved den efterfølgende præmiekø baseret på point opsamlet i årets løb og på tværs af alle B&U alderskategorier var Johannes placeret som nr. 6, og havde dermed forsvaret den placering han havde forud for Glostrup-stævnet. Casper lå noget længere nede i køen, hvilket mest kan tilskrives at han desværre ikke havde haft mulighed for at deltage i alle årets stævner.

Ved eftermiddagens seniorstævne var der 44 fægtere til start. Disse blev inddelt i fire 11-mands-puljer, der til gengæld kunne nøjes med at fægte én runde. Både Bettina og Maria var i "damepuljen", og vandt hver tre kampe ud af 10. Peter klarede ligeledes tre sejre i sin pulje, hvor han var oppe mod flere væsentligt yngre fægtere. For alle tre ALF'ers vedkommende gjaldt det endvidere at de - i lighed med deres yngre klubkammerater ved formiddagens B&U-stævne - kunne se, at flere af de inkasserede nederlag var "små" nederlag, snarere end eklatante 5:0 afklapsninger. Ved opgørelsen af resultater hen over året var de tre ALF'er nr. 14 (Bettina), nr. 24 (Peter) og nr. 32 (Maria).

Fra ALFs side siger vi på klubbens og vores fægteres vegne tak til arrangørerne for et flot og velafviklet stævne, og tak til de øvrige modstandere i dag og året igennem. Vi ses i 2020!

To voksenfægtere. Den ene laver udfald, den anden er trådt ud over sin baglinie.

ALFs Peter (t.v.) trænger med et hurtigt udfald sin modstander ud over dennes baglinie og sikrer sig dermed det afgørende point i kampen.

To U14-fægtere i kamp. Den ene sætter et touché.

ALFs Casper Brown (t.h.) sætter touché i en kamp mod en modstander fra Fægteklubben Trekanten.

To seniorfægtere i aktion på pisten.

ALFs Bettina Jensen (t.v.) forsvarer sig med et effektivt standsestød mod modstanderens pludselige udfald.