Fra Albertslund til Lund

2019-02-10

Søndag d. 10/2 var der Edling Cup stævne i Lund,Sverige, med den lokale fægteklub som arrangør. Med fra Albertslund Fægteklub (ALF) var Johannes Andersson, som deltog i U13-konkurrencen på kårde.

I denne konkurrence deltog kun i alt syv fægtere, heraf tre danskere. Over de to puljerunder havde hver fægter tolv kampe, og Johannes tabte kun én af sine, hvorfor han efter puljerunderne var den bedst placerede, og derfor var direkte kvalificeret til semifinale, mens de seks andre skulle fægte kvartfinaler. 

Efter at kvartfinalerne var afviklet, stod det klart at hans modstander i semifinalen ville være en anden dansker, nemlig Fenja Redlich fra naboklubben i Taastrup. Selvom Johannes havde vundet over hende i begge puljekampe, så havde det været knebne sejre, så det var på ingen måde givet at Johannes ville vinde. Det blev da desværre heller ikke til nogen sejr for Johannes. Han kom i første periode et par point bagud, og da dommeren så sløjfede det meste af anden periode pga. non-kombativitet, så var der pludselig ikke så lang tid til at indhente det forsømte. Fenja vandt kampen overbevisende 14:9, og Johannes måtte nøjes med en bronzemedalje.

Ud over metallet var der heldigvis også masser af erfaring at tage med hjem. Tak til arrangørerne og de øvrige deltagere for et fint stævne!

To fægtere på pisten - touché.

Johannes (t.h.) sætter det afgørende stød til 5:2 i en puljekamp mod den fægter fra Ljungby, som senere vandt U13-konkurrencen.

To fægtere fægter.

Johannes (t.h.) tidligt i semifinalen, hvor han har kæmpet sig op til 3:3. Som det fremgår, gik det hurtigt.

U13-fægtere poserer med medaljer.

Medaljetagerne i U13-konkurrencen var fra Malmø, Albertslund, Taastrup og Ljungby.