Medaljer til alle!

2018-11-20

Albertslund Fægteklub (ALF) er en klub med en begrænset medlemsskare, og klubbens fægtere ser sædvanligvis gerne flere fægtere i klubben. Men nogle gange er det da meget godt ikke at være så mange: Da ALF til den normale mandagstræning d. 19/11 afviklede årets klubmesterskaber, var der kun fire fremmødte til U12-fægternes konkurrence, og ligeledes fire til de voksne fægteres konkurrence. Da der ved en normal individuel fægteturnering ikke fægtes om tredjepladsen, men uddeles to bronze, var alle de fremmødte fægtere således på forhånd garanteret en medalje. Heldigvis stoppede det dem ikke fra at give den gas på pisten, og tydeligvis aktivt stræbe efter en førsteplads.

Turneringsformen var i begge konkurrencer en puljerunde med kampe á én gang 3 minutter eller til 5 point, efterfulgt af udslagningskampe (to semifinaler + efterfølgende finale) á tre gange 3 minutter eller til 15 point. At alt gik ordentligt til blev der holdt styr på af klubbens træner, Pia Poulsen, med hjælp fra klubbens formand Peter Zacho og (kun til U12-delen) bestyrelsesmedlem Lars L. Andersson.

I U12-konkurrencen deltog Samuel Zacho, Casper Brown, Frej Ellebjerg og Johannes Andersson. Resultaterne i både puljerunde og udslagsningskampe afspejlede ganske godt længden af fægternes fægte-CV, idet Johannes i finalen sejrede over Frej, mens Samuel og Casper måtte tage til takke med tredjepladsene.

Blandt de voksne var resultaterne af puljekampene mere jævnbyrdige: Bettina Jensen, Britta Hockerup Ambelas og Maria Dimaki havde hver sikret sig to sejre, mens Jette Væversted måtte være foruden. I Jettes semifinale fik hun imidlertid revanche og sikret sig adgang til finalen, hvor hun skulle op imod Maria. I en intensiv kamp fik Maria sikret sig guldet.

Tillykke til alle med medaljerne, tak for deltagelse, og vi håber fra klubbens side at vi til næste år vil være flere om at konkurrere. Måske denne interne konkurrence kan være medvirkende til at lokke flere af jer med til stævner i 2019?

Voksenfægtere posserer med medaljer.

Voksenfægterne med medaljer og træner. Fra venstre: Jette, Maria, Pia, Britta og Bettina.

To kårdefægtere i kamp.

To af voksenfægterne igang med en puljekamp: Bettina (t.v.) mod Jette.

Puslingefægtere posserer med medaljer.

U12-fægterne fik også medaljer. Fra venstre: Samuel, Casper, Johannes og Frej.