Albertslundfægter tager medalje i Ystad

2018-10-27

Der var en del danske fægtere med, da Ystads Fäktklubb lørdag d. 27/10 var værter for stævnet Ystadstöten, et stævne i "Sydsvenska Cupen"-serien. Én af danskerne var Johannes Andersson fra Albertslund Fægteklub (ALF), som fægtede i U13 kårdekategorien. I denne kategori fægtede de 10 fremmødte drenge og de 2 fremmødte piger fælles "alle-møder-alle" puljerunde, efterfulgt af fælles udslagningsrunde. Pigerne fægtede efterfølgende deres egen finale.

Johannes vandt flere af sine 11 puljekampe overbevisende 5:0 og 5:1, og tabte kun tre af dem. Dette var tilstrækkeligt til en samlet andenplads efter puljerunderne, hvorfor han i udslagning undgik at skulle fægte ottendedelsfinale, og var direkte kvalificeret til kvartfinale. I denne ville skæbnen at han skulle fægte mod en anden dansk fægter, og selvom det lykkedes Johannes at vinde, var det selvfølgelig ærgeligt på den måde at måtte sende en landsmand ud. Semifinalen var en nervepirrende affære, hvor Johannes skulle fægte mod en af de to U13-fægtere fra Ljungby Fäktklubb, som han i puljerunden havde besejret 5:2. Johannes lagde ud med at føre 4:0, men herefter begyndte modstanderen stille og roligt at hale ind på ham, og førte endda lejlighedvis med et point. Da den stod 14:14 var det hele meget spændende. Desværre lykkedes det Ljungby-fægteren at få det sidste og afgørende point, hvorved Johannes måtte nøjes med en flot tredjeplads.

Det forud for stævnet erklærede mål for Albertslund-fægteren var at få fægtet med nogle andre end alle de sædvanlige, og dét lykkedes til fulde. At dette for ham kun tredje fægtebesøg i Sverige så også blev det første hvorfra han kunne hjembringe en medalje fra hinsidan, var bare en ekstra bonus.

Stor tak til arrangørerne og de andre fægtere for et godt stævne, og især tak til de andre danske fægtere for godt sammenhold, og tillykke med jeres medaljer også i Taastrup og Glostrup. "Heja, Vestegnen!"

U13-fægtere på pisten ved stævne i Sverige.

ALF-fægteren (t.h.) sætter afgørende stød til 5:2 i pujekampen mod den fægter fra Ljungby, som han senere tabte semifinalen til.

Bronzemedalje fra stævneserien Sydsvenska Cupen.

Sådan ser den ud, den bronzemedalje som Johannes havde med hjem fra stævnet.