Sølv i Birkerød efter hæsblæsende udslagning

2018-09-29

Johannes Andersson fra Albertslund Fægteklub (ALF) var ene om at repræsentere sin klub ved B&U-ranglistestævnet Rudersdal Open, som afholdtes i weekenden 29.-30. september 2018 med Rudersdal Fægteklub som værter. Han stillede op i kårde for U12-drenge, og selvom det ikke var noget stort felt af modstandere (de var i alt fire), så var det i høj grad "de rigtige", altså jævnaldrende der som Johannes selv har flere års fægteerfaring og hyppigt deltager i stævner, og således er aldeles jævnbyrdige modstandere.

Som altid ved ranglistestævner, var der to puljerunder, og med det begrænsede deltagerfelt var det i begge "alle mod alle". I første puljerunde vandt Johannes to af sine tre kampe, og tabte den sidste ærgelige 3:4 i overtid. Derefter så det i anden puljerunde ud til at han havde tabt pusten, idet han kun vandt én af de tre kampe, og tabte de to andre 1:5 og 2:5. De samlede resultater fra puljerunderne rakte til en tredjeplads, som seedede til udslagningsrunden.

I udslagningen skulle Johannes derfor fægte semifinale mod den samlede andenplads fra puljerunderne, U12-danmarksmesteren på kårde, Mikkel Ziegler, fra Fægteklubben Trekanten Vordingborg. I de to puljerunder havde de hver vundet én kamp over den anden, så det forekom at skulle være en meget jævnbyrdig kamp. Johannes kom dog heldigt fra start med en føring, som han igennem en spændende kamp formåede at bevare og til sidst udbygge, sådan at kampen sluttede med en double til 15:11 i hans favør.

I finalen skulle Johannes op mod Taastrup Fægteklubs Oliver Rasmussen, som havde fægtet dagens bedste puljerunder med kun ét nederlag blandt sine seks kampe der. Han forekom derfor ved kampstart at have en bedre dagsform end Johannes. Da Johannes efter 45 intense sekunder tog første point, begyndte det at se lidt bedre ud. Igennem de tre perioder fulgtes de pointmæssigt godt ad, enten med samme pointtal eller Johannes 1-2 point foran. Med 1 minut og 11 sekunder tilbage af tredje og sidste periode fik Oliver udlignet til 9:9, og dette pointtal stod - trods begge fægteres gentagne forsøg på at ramme modparten - stadig da tiden løb ud. De skulle så ud i et minuts "sudden death" overtid, hvor en lodtrækning forinden afgjorde at Johannes ville vinde såfremt ingen af dem lykkedes med at få point inden for det givne minut. Med 19 sekunder tilbage lykkedes det så Oliver at få det afgørende point, hvorved han vandt kampen 10:9. Ærgeligt for ALFs Johannes, men godt kæmpet!

På podiet så Johannes nu alligevel ok tilfreds ud med sølvmedaljen, som fik selskab af en medalje for at ligge øverst på den danske rangliste for U12 kårde drenge ved udgangen af sæsonen 2017/18. Tillykke til Johannes, tak til de øvrige fægtere og tillykke med jeres præstationer, og også stor tak til arrangørerne af stævnet! Og selvfølgelig tak til ALFs træner, Pia Poulsen, som under stævnet også var med til at støtte Johannes.

To U12 kårdefægtere på pisten, i færd med en fægtekamp.

Johannes (t.v.) i en af kampene i førstepuljerunde.

Tre U12 kårdefægtere på sejrspodie.

Sejrspodiet for U12 kårdedregene. Johannes på 2.-plads iført vores fine ALF klub-tshirt. Der var to tredjepladser, men den ene var gået hjem.

To medaljer.

Stilleben med dagens medaljehøst - den fine og lidt usædvanlige sølvmedalje er mere rød end sølvfarvet. Ranglistemedaljen fra DFF ligner sig selv.