ALF for første gang til Veteran-DM

2018-08-12

I Helsinge var Gilleleje Fægteklub og Dansk Fægte-Forbund lørdag d. 11/8 værter for årets udgave af Veteran-DM i fægtning, altså Danmarksmesterskaberne for fægtere der har rundet 40 år. Albertslund Fægteklub (ALF) var for første gang repræsenteret ved Veteran-DM, idet vores Maria Dimaki deltog i kårdekonkurrencen for damer mellem 40-49. Der var i alt seks deltagere i denne kategori, og i puljerunden havde de selskab af de tilstedeværende kvindelige kårdefægtere fra højere alderskategorier.

Maria, som trods den aldersmæssige titel som veteran faktisk kun har dyrket fægtning i 2-3 år, lagde i puljerunden godt ud med at vinde sin første kamp. Derpå fulgte et nederlag, og så en sejr over en i forvejen kendt modstander, som hun ellers havde frygtet. I alt vandt hun tre af sine syv puljekampe, hvilket svarede til en 3.-seeding til udslagningen for kategorien 40-49 år. Et af nederlagene var et knebent 4:5 et af slagsen efter at Maria ellers havde ført 3:0. Maria fortæller at hun efter puljerunden var glad og stolt over de vundne kampe, og selvfølgelig ret ærgelig over 4:5-nederlaget, som hvis blot det havde været en sejr kunne have sikret hende direkte adgang til en semifinale, og dermed også en sikker podieplads.

I første udslagningskamp måtte Maria desværre sande, at kræfterne var sluppet op. Hun tabte 3:10 til en modstander, som hun i puljerunden ellers havde besejret 5:4. Det må dog have været en trøst bagefter at se, at modstanderen var dagens dygtigste, idet hun efterfølgende vandt både semifinale og finale.

Undervejs havde Maria glæde af gode råd fra ALFs træner Pia Poulsen, som også var tilstede som deltager, dog for hjemklubben Frederiksberg Slots Fægteklub. Stor tak til Pia for støtten, og tillykke med guldmedaljen i alderskategorien 60-69! Også stor tak til arrangører og deltagere for et godt veteran-DM i fægtning 2018.

To kvindelige kårdefægtere i stævnekamp, touche sættes.

ALFs Maria (t.v.) er her oppe mod en dygtig modstander fra Slagelse.

Stemningsbillede fra fægtestævne.

Her er ALFs Maria oppe mod klubbens træner Pia.

Fægter på vej mod idrætshal.

ALFs håbefulde Maria ved ankomsten til Helsingehallerne.