Flere sejre til ALF'er ved "VM"

2018-05-27

Det er lang tid siden at Albertslund Fægteklub (ALF) har været så talstærkt repræsenteret til et stævne eller en konkurrence, som tilfældet var da Rødovre Fægteklub lørdag d. 26/5 var værter for det tredje årlige Vestegnsmesterskab (VM), en dyst mellem de fire fægteklubber på Vestegnen. Hele fem aktive fægtere til de klassiske konkurrencer, såvel som en medbragt fægteforælder og en ligeledes medbragt lokalpolitiker til særkonkurrencer. Endvidere var klubbens træner selvfølgelig med (og konkurrerede i særkonkurrencen for klubbernes trænere), ligesom både hun og en af fægteforælderne fungerede som dommere på nogle af pisterne i forbindelse med afviklingen af puljerunderne.

I særkonkurrencen for lokalpolitikere havde ALF overtalt hjemkommunens yngste byrådsmedlem, Hediye Temiz (R), til at stille op. Det lykkedes hende desværre ikke at hive mange point hjem til ALF, men fra klubbens side er vi taknemmelige for villigheden til at være med. I særkonkurrencen for fægteforældre gik det bedre, idet ALFs formand Peter Zacho repræsenterede klubben, og med succes vandt både sin indledende kamp og finalen. Der var flere aldersklasser i de ordinære konkurrencer, hvor ALF ikke var repræsenteret. Faktisk var klubben kun repræsenteret i konkurrencen for U12-fægtere og i konkurrencen for kvindelige vetetan-fægtere, men til gengæld fik ALF'erne hevet sejren hjem i begge.

I U12-konkurrencen var ALF repræsenteret ved de to rutinerede fægtere Frej Ellebjerg og Johannes Andersson. Under puljerunderne, hvor U12-fægterne var blandet med U10-fægterne, var de i hver deres pulje, og de fægtede begge glimrende resultater. Reglerne i denne klub-dyst er dog indrettet sådan, at det skal være de to bedst-placerede fægtere fra to forskellige klubber, som kæmper finale. Det blev Johannes som i finalen fik lov at repræsentere ALF imod Taastrups Oliver Rasmussen. Det startede som en meget forsigtig kamp hvor Johannes var moderat bagud, men lige før første periodes afslutning fik han "hul igennem" og begyndte at rykke pointmæssigt fra sin modstander. Kampen sluttede 15:7 til ALF'en.

I konkurrencen for kvindelige veteran-fægtere havde ALFs Maria Dimaki fået selskab af klubkammeraterne og stævnedebutanterne Britta Hockerup Ambelas og Dorte Motzfeld. Det blev en god stævneoplevelse for dem alle, og humøret var højt da det blev klart at Maria skulle i finalen. Modstanderen her var Glostrups Line Møller Hansen, og det var for Maria og heppekoret fra klubben en ganske nervepirrende kamp da hun en stor del af tiden var bagud. Først ved 8:8 fik hun udlignet, for derefter til ALF'ernes højlydte jubel at hjemtage de to sidste point.

Alt i alt var ALFs præstationer på dagen gode nok til at alle ALFer kunne klappe sig selv og hinanden på skulderen, men ikke gode nok til at ALF vandt Vestegnsmesterskabet. ALF måtte nøjes med en delt andenplads (sammen med Taastrup), mens Rødovre for andet år i træk vandt. Fra ALFs side ønsker vi Rødovre tillykke med sejren ("RØF, RØF, RØF!"), og siger tak for godt værtsskab. Ligeledes tak til alle deltagere, hjælpere og tilskuere, som var med til at gøre dette VM til en god oplevelse!

Mange fægtedragtsklædte børn, unge og voksne stimler sammen og lytter til velkomst.

Dagen startede med at Rødovre Fægteklubs formand Troels Berg bød velkommen til de mange fremmødte.

Gruppebillede af ALFs smilende fægtere ved VM.

Alle dem der denne dag fægtede for ALF. Vores kampråb blev også vel modtaget: "Os fra Albertslund vi vinder, både mænd og børn og kvinder, for vi har de skarpe klinger. Go(ooo) ALF!"

To U12-fægtere på pisten.

Her ses ALFs Frej Ellebjerg (t.h.) på pisten mod en modstander fra Rødovre. Her sætter de en double. Kampen dømtes i øvrigt af ALF bestyrelsesmedlem Lars L. Andersson