Hård kamp mod dygtige modstandere i Hellerup

2018-05-06

Der var ikke så mange deltagere, men alligevel var konkurrencen om podiepladser ganske hård, da konkurrencen for kårdepuslinge (årgang 2006-'07) herrer ved årets udgave af B&U ranglistestævnet Hellerup Open løb af stablen i værtsklubbens lokaler lørdag d. 5. maj 2018. Blandt de i alt seks deltagere var én fra Albertslund Fægteklub (ALF), nemlig Johannes Andersson som dels var taget afsted for at hente point til at forsvare sin topplacering på ranglisten, dels håbede han her ved sæsonens afslutning endelig at kunne hive en stævnesejr hjem. Det skulle imidlertid vise sig at blive alt andet end nemt.

Blandt de øvrige deltagere var især Fægteklubben Trekanten Vordingborg velrepræsenteret, idet de tegnede sig for i alt tre af de seks deltagere, bl.a. den regerende Danmarksmester. Den store overraskelse i deltagerfeltet var dog Mykolai fra Ukraine, et land med en stor tradition for kårdefægtning. Han var i puljerunderne de fleste andre aldeles overlegen. ALFs Johannes som i første puljerunde tabte 5:1 til Mykolai lykkedes i anden pujerunde kun at tabe med mere knebne 5:4, mens Danmarksmesteren faktisk hentede en sejr mod ukraineren i anden puljerunde.

Med seks deltagere ville de fire af dem skulle fægte kvartfinaler, mens de to bedst placerede gik direkte til semifinaler. Det viste sig - ikke overraskende - at Mykolai var nummer ét, og noget mere overraskende at ALFs Johannes var nummer to, således at han slap for kvartfinale. I semifinalen var han oppe mod Danmarksmesteren, og her rakte kræfterne og evnerne desværre ikke til mere denne dag, da han måtte indkassere et 15:8 nederlag. Men med så stærke kræfter i feltet er det næppe nogen skam at måtte nøjes med bronze, så den ønsker vi her fra ALF vores fægter tillykke med! Tak til arrangører og de øvrige deltagere for en god afslutning på stævnesæsonen (på kårde) 2017/18, og på gensyn på DFFs sommerlejr eller efter sommerferien!

To B&U-fægtere i gang med udslagningskamp.

Indtryk fra tidligt i den semifinale hvor ALFs Johannes (t.h.) var oppe mod Danmarksmesteren. Hér lykkes det Johannes at sætte en touché.

Bronzemedalje, fægtning.

Sådan ser den ud, den bronzemedalje som ALFs Johannes fik med hjem. Sæsonen har for hans vedkommende budt på en del sølv og bronze...