ALF'er til julestævne

2017-12-02

Lørdag d. 2/12 2017 var to af Albertslund Fægteklubs (ALF) rutinerede U12-fægtere taget til Mahauts Julestævne i Grøndal Multicenter for at deltage i kårdekonkurrencen for drengene i deres alderskategori. Det var Frej Ellebjerg og Johannes Andersson som repræsenterede klubben, og de to fægtere var oppe mod i alt otte andre fægtere. De indledende puljerunder blev fægtet sammen med de tre fremmødte piger fra samme aldersklasse.

De to puljerunder gik hæderligt, og blandt de ti drenge lå Frej efter puljerunderne på en 7.-plads og Johannes på en 2.-plads. Det betød at Frej skulle fægte ottendedelsfinale, mens Johannes gik direkte til kvartfinalen. Frej vandt sin ottendedelsfinale over en relativt ny fægter fra Glostrup ganske overbevisende. Derefter måtte heldet imidlertid nødvendigvis løbe ud for den ene af de to ALF’er, idet de desværre skulle op mod hinanden i kvartfinalen. Det blev Johannes der trak det længste strå, da han med en sejr over Frej sikrede sig adgang til en semifinale.

I semifinalen var modstanderen også velkendt, nemlig Taastrups Oliver Rasmussen. Selvom Johannes ofte har det svært mod denne modstander, lykkedes det ham under hele kampen at følge godt med, omend mest et par point bagud. Han fik dog reduceret til 12:12, men så var heldet også sluppet op, og kampen sluttede 15:12 til Oliver, der efterfølgende slog en Vordingborg-fægter i finalen og dermed hjemtog guld til Taastrup.

ALF måtte nøjes med Johannes' bronze, men det var nu heller ikke så ringe endda. Og begge ALF-fægtere fik masser af god erfaring med hjem, så fra klubbens side en stor tak til de andre deltagere samt arrangørerne i Mahauts Fægteklub for et godt stævne!

To U12 fægtere i fuldt fægteudstyr dyster på pisten.

ALFs Frej (t.v.) i ottendedelsfinalen mod en fægter fra Glostrup.

U12-fægtere der fjoller med en nissehue.

I en pause kan der godt være tid til at være lidt mindre seriøs: Et par Taastrup-fægtere tester, om en nissehue måske passer ned over ALF's Johannes' maske. Det gør den ikke.

Fire drenge på sejrspodie.

Sejrspodiet for U12-drengenes kårdekonkurrence: På førstepladsen Oliver fra Taastrup, på andenppladsen Mikkel fra Vordingborg, og på tredjepladsen Taastrups Niki, samt (med nissehue) Albertslunds egen Johannes.