Fencing in the Rain

2017-09-09

Vejret var ikke helt med de foreninger, heriblandt Albertslund Fægteklub (ALF), som lørdag d. 9/9 var mødt op i Albertslund Centrum til Gang-i-Byen arrangement. Det kunne have været værre, men det kunne bestemt også have været bedre. Første halvdel var pænt tørvejr, men de sidste to timer foregik i regnvejr.

En del ALF'er (aktive fægtere, fægte-forældre og bestyrelsesmedlemmer) sørgede for i løbet af de fire timer at bemande en stand hvor forbipasserende kunne snakke med os om muligheden for at træne fægtning her i Albertslund, og hvor man med bløde plastvåben (venligst udlånt til os af Dansk Fægte-Forbund - tak!) kunne forsøge sig mod en af klubbens fægtere eller sin medbragte modstander. Egentlig havde vi fra ALFs side mest tænkt disse plast-dueller som værende rettet mod børn, men det viste sig at flere voksne også var interesserede i at prøve. Blandt andet fik flere af de ved arrangementet tilstedeværende lokalpolitikere krydset klinger på en for dem lidt anderledes måde end sædvanligt.

På den store scene fik vi også demonstreret hvordan det ser ud, når man fægter med rigtigt udstyr. Sådan da. Regnen havde medvirket til at gøre scenegulvet glat, og det udfordrere vores fægtere lidt, men de gennemførte alligevel med krum hals. I ALF er vi glade for at have fået muligheden for at deltage i arrangementet, og vi håber selvfølgelig på at have vakt interessen for fægtesport hos mange af dem, som vi i dagens løb var i dialog med. Stor tak til Albertslund Kommune og Albertslund Centrum for det fine arrangement, og tak for tålmodigheden til butikkerne Nyt Syn og Normal, uden for hvis lokaler vi havde vores stand.

Fægtekamp på scene.

Fire af klubbens B&U-fægtere gennemførte på scenen et par kampe mod hinanden. Her ses Samuel Zacho og Victor Storm Lind.

Stand hvor der gøres reklame for fægteklubs aktiviteter og tilbud.

Klubbens stand, netop som den var sat op. To ALF'er, Frej Ellebjerg og Samuel Zacho, er klar til at gøre god reklame for klubben.

To personer der forsøger sig med fægtning.

Flere forbipasserende fik med plastudstyr prøvet deres fægteevner mod enten én af klubbens fægtere, eller, som her, mod hinanden.