Seje ALF'er - men ingen VM-titel

2017-06-18

Albertslund Fægteklub's (ALF) naboer i Glostrup var søndag d 18/6 værter for den anden årlige udgave af Vestegnsmesterskaberne ("VM") i kårdefægtning, hvor fægtere for de fire Vestegns-klubber mødes til et hyggeligt stævne hvor der dystes om titlen som "Vestegnens bedste fægteklub". Af forskellige årsager måtte ALF til de rigtige konkurrencer stille med kun to U10-fægtere og en stævnedebutterende voksenfægter.

ALFs Maria Dimaki var den første kvindelige voksenfægter der nogensinde er stillet op for klubben, og selvom hun kom til kort over for nogle af naboklubbernes væsentligt mere rutinerede fægtere, så fik hun også hentet både point og en enkelt kampsejr. Blandt de ti fremmødte i U10-kategorien viste begge ALF'er, Frej Ellebjerg og Johannes Andersson, god dagsform. Desværre kom de op mod hinanden allerede i kvartfinalen, og det blev Johannes der fortsatte. Heldigvis var han så i stand til at følge sejren helt til dørs, da han i semifinalen og i finalen besejrede to velkendte konkurrenter fra Taastrup.

I pausen mellem pujlekampe og udslagning havde arrangørerne indlagt et særlig konkurrence for uprøvede fægteforældre. For ALF stillede Frejs far Lars op, og han endte på en delt førsteplads med den deltagende forælder for Rødovre Fægteklub. Alt i alt var ALFs gode resultater dog ikke tilstrækkeligt til at sikre klubben titlen som Vestegnens bedste, og titlen gik i stedet - velfortjent - til Rødovre. Tillykke med det!

Herfra samtidig et stort tak til alle deltagere, tilskuere og ikke mindst arrangører for et dejligt "VM".

Fire trætte fægtere - to drenge og to voksne, sammen med flag der reklamerer for Albertslund Fægteklub.

De fire der stillede op for ALF, samlet der hvor vinderne af de enkelte konkurrencer annonceres

To voksne kårdefægtere på fægtepisten.

ALF's Maria Dimaki (t.h.) på pisten mod dagens vinder af voksenkonkurrencen, en rutineret Glostrup-fægter.