Guld, sølv og værdifulde erfaringer 300 km hjemmefra

2017-04-29

En af de mest stævnevante B&U-fægtere i Albertslund Fægteklub (ALF) er Johannes Andersson, som til stævnerne på Sjælland efterhånden mest er oppe mod modstandere som han har fægtet mod før. For ikke helt at glemme hvordan det er at stå overfor en ukendt modstander, tog han lørdag d. 29/4 til Jysk B&U Ranglistestævne i Viborg, hvor chancen for at skimte nogle for ham ukendte ansigter bag fægtemaskerne er større. Han stillede op i kårdekonkurrencerne for både sin egen aldersklasse (U10 "miniorer") og for den aldersklasse som han og andre danske årgang 2007-fægtere rykker op i til sommer (U12 "puslinge"). Det var en god ide, da de kun var to fremmødte miniorer.

Miniorerne fægtede fælles puljerunde med de tre fremmødte pige-puslinge og de tre fremmødte drenge-puslinge. Hér vandt Johannes 4 ud af 7 kampe, men led bl.a. nederlag til den anden U10-fægter, Claus Lund fra Fægteklubben Trekanten Vordingborg. Da de efterfølgende skulle fægte deres U10-finale blev der således udvist stor forsigtighed, og det lykkedes Johannes at hive en kneben 4:3 sejr hjem.

I U12-konkurrencens første udslagningskamp var Johannes oppe mod Júlíus Guilbert fra den lokale Fægteklubben Trekanten Viborg, som har mange sejre på fægte-CV'et. Trods et rødt kort lykkedes det Johannes at vinde 15:12, og i finalen skulle han således op mod Magnus Larsen fra Vordingborg. Her tabte Johannes 5:15, bl.a. på grund af et par røde kort (point til modstanderen). De røde kort skal nok tilskrives, at regelfortolkningen i U12 er strengere end i U10, så det er en god erfaring for Johannes at tage med hjem - sammen med sølvmedaljen.

To U12-fægtere i kamp i Kasernehallen, Viborg Stadionhal 4.

Johannes (t.v.) fra Albertslund i semifinale mod Júlíus Guilbert fra Viborg.

U12-drenge kårdefægtere på sejrspodiet.

For første gang var ALF'en Johannes med i en U12-konkurrence, og det blev til en pæn andenplads. Han ser da også ok tilfreds ud.