Guld og bronze til Albertslund-fægtere ved DM

2017-03-18

Ved 2017-udgaven af B&U Danmarksmesterskaberne i fægtning var 5 fægtere fra Albertslund Fægteklub (ALF) repræsenteret ved lørdagens konkurrencer i kårdefægtning: I de individuelle konkurrencer stillede Elias Zacho op i U14-kategorien for drenge, mens Johannes Andersson, Frej Ellebjerg, Victor Lind og Samuel Zacho stillede op i kategorien for miniorer (U10 - fælles puljerunde, kønsopdelt udslagningsrunde). Konkurrencen var hård, og undervejs i eliminationsrunden måtte de fleste ALF-fægtere se sig slået ud. Men rutinerede Johannes Andersson som i indeværende sæson har noteret sig mange sejre ved ranglistestævner fik ufortrødent kæmpet sig vej til finalen, hvor han stod overfor Oliver Rasmussen fra Taastrup Fægteklub. Der var lagt op til en nervepirrende kamp, idet Oliver ved tidligere lejligheder har besejret Johannes, men idag var lykken med Albertslund-fægteren, som vandt finalen - og dermed titlen som Danmarksmester i U10-kårde (drenge) - med cifrene 10:8.

Efter de individuelle konkurrencer var der holdkonkurrencer, hvor hold á tre fægtere + evt. én reserve kæmper. I U10-rækken kunne ALF således stille med sit eget hold, ligesom fægterklubberne fra Hellerup, Taastrup og Vordingborg. På trods af sejren i den individuelle konkurrence var ALF-holdet bund-seedet, og skulle således op imod det stærkeste hold, Taastrup. Hér måtte ALF'erne se sig slået 31:36, men i den efterfølgende bronzekamp mod holdet fra Hellerup kom drengene stærkt igen og vandt 36:32 i en kamp hvor de alle fægtede over niveau.

Efter en relativt tidlig udslagning i den individuelle konkurrence, dannede ALF's U14-fægter Elias hold med Cody Alexander Løvhøj fra Glostrup og Johan Hammerup fra Taastrup. De tre præsterede pænt, men blev uheldigvis ramt af tekniske problemer med deres våben, som førte til to røde kort, tab af fokus på et afgørende tidspunkt og i sidste ende et nederlag. På trods af denne ærgelige stævneafslutning for U14-fægterne kan man dog glæde sig over, at det er muligt at skabe postivt samarbejde Vestegnsklubberne imellem, når det er til fælles bedste.

Fægtestævne for børn og unge. Forrest ses to fægtere hvor den ene kommer igennem med et angreb og udligner til 7:7.

Øjeblik fra miniorernes finale hvor Johannes (forrest til højre) udligner til 7:7

Unge fægtere på pisten i holdkonkurrence.

Mens U14-drengenes hold stadig var på pisten, og det gik godt. Til højre ses ALF's Elias.