To ALF'er til julestævne

2018-11-25

Der var præcis én måned til juleaften, da bl.a. kårdekonkurrencerne for U12 blev afviklet i Grøndal Multicenter ved 2018-udgaven af Mahauts Julestævne. Hér deltog i drengenes konkurrence to U12-fægtere fra Albertslund Fægteklub (ALF), nemlig Frej Ellebjerg og Johannes Andersson. I de to puljerunder fægtede U12-piger og -drenge sammen, hvorefter der var separate udslagningsrunder.

I første puljerunde var ALF'erne i hver deres pulje, og især Frej havde en forrygende runde hvor han vandt alle sine fire kampe og var den der - også på tværs af puljer - havde klaret sig bedst efter første runde. I anden runde var de to ALF'er i samme pulje, og i denne omgang var det så Johannes der tilsvarende vandt alle sine kampe og efterfølgende havde klaret sig bedst på tværs af puljerne.

I udslagningsrundens kvartfinale skulle Frej op imod en fægter fra Vordingborg. Det var en meget jævnbyrdig og frem for alt hurtig kamp, hvor pointene for begge fægtere efter kort tid var to-cifrede - bl.a. på grund af rigtigt mangle hurtigt eksekverede doubler (gensidige toucheer). Efter mindre end halvandet minut faldt det afgørende touche dog til Frejs modstanders fordel, der vandt kampen 15:13. I den efterfølgende semifinale skulle han op imod den anden ALF, Johannes. Allerede i denne kamps anden periode lykkedes det Johannes at få kampen afgjort til sin fordel, da stillingen nåede 15:7.

I finalen ventede drengenes U12-kårde danmarksmester, Mikkel Ziegler, også fra Vordingborg. Det blev en spændende og ret jævnbyrdig kamp, hvor Mikkel lagde ud med at nå 3:0, men Johannes fik kæmpet sig tilbage til 3:3, hvorpå fægterne pointmæssigt fulgtes pænt ad, med kun få point imellem dem. Ved slutningen af første periode var stillingen 5:5, og ved slutningen af anden periode var den 10:8 (til Mikkel), så tiden blev udnyttet til det yderste. I tredje og sidste periode førte Johannes 11:10 efter første minut, men da Mikkel først fik udlignet og siden taget føringen, havde Johannes svært ved at finde det rigtige svar. Mikkel vandt kampen 15:12 med godt ét minut tilbage. Johannes måtte således tage til takke med en andenplads ved dette stævne, men hvad, sølv er da også pænt.

Stor tak til fægtere, publikum og arrangører for endnu en god stævneoplevelse!

To puslingefægtere fægter en udslagningskamp.

Frej (t.h.) fægter kvartfinale. Efter 50 sekunder sættes (endnu) en double, men især modstanderens pointtal begynder faretruende at nærme sig 15.